Топчо вече е бил Гонзо два пъти


Топчо вече е бил Гонзо два пъти
Снимка: Иван Йочев

1236 0

До лятото Георги Иванов бе началник на Елин Топузаков в "Левски". Тогава обаче Гонзо хвърли оставка като спортен директор на "сините" и не след дълго застана на треньорския мостик на Черно море. Онзи ден пък бившият му съотборник на 'Герена" бе промотиран в старши треньор, след като Люпко Петрович реши да хвърли бялата кърпа.

Днес Топузаков ще се изправи срещу Георги Иванов - това ще е първата му стъпка към получаването на поста за постоянно (въпреки че едва ли ще го задържи, дори само да побеждава), пише вестник "Тема спорт.

Спас Русев дава сили на "Левски" срещу Черно море

Интересното е, че това ще е трети сблъсък между двамата. Първият бе през пролетта на 2014-а. Тогава сините бяха в жестока криза, а след оставката на Антони Здравков Елин води състава в заключителните 11 кръга. Двата отбора бяха заедно в първата седмица, като в крайна сметка финишираха пети (Левски) и шести (Черно море). На 6 април 2014-а сините посрещнаха Черно море на "Георги Аспарухов" и спечелиха с 1:0.

Единствения гол в срещата отбеляза бившият играч на варненци Даниел Димов в 17-ата минута. Месец и един ден по-късно - на 7 май, отборите премериха сили и в морската столица. Левски стигна до победата и на "Тича". Владимир Гаджев даде аванс на гостите в 8-ата минута от дузпа, но само 4 минути по-късно Валери Домобчийски изравни. Развръзката дойде в 53-ата, когато Валери Божинов направи 2:1 за сините, а този резултат се запази до края.

Сега предстои "рунд №3" между Елин Топузаков и Георги Иванов. А Гонзо ще е надъхан да го спечели и да се запише срещу бившия си съотборник и подчинен на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички