Николай Костов направи обобщение на лагера на Левски, коментира новите футболисти и отрони няколко думи за Уелтън


Николай Костов направи обобщение на лагера на Левски, коментира новите футболисти и отрони няколко думи за Уелтън
Снимка: Levski.bg

2433 0

В обедните часове на 8-и февруари отборът на Левски се завърна от зимния лагер в Белек, по време на който изигра 8 контроли, записвайки 4 победи и 4 загуби в тях.

Старши треньорът на "сините" - Николай Костов, направи обобщение на случилото се в Турция:

"Давам добра оценка"

"Дълъг и ползотворен лагер. Много добре, че лагерът този път бе дълъг, тъй като в предния лагер в Правец през лятото не можахме да се подготвим добре. Бяхме късметлии и с времето, работихме в добри условия. Мисля, че подобрихме много неща в нашата игра", започна Костов, цитиран от "БТА".

"Естествено, в началото на лагера имахме в някои мачове неудачни изяви. Но даже и в тези мачове имахме добри периоди. Даваме добра оценка, имаме спокойни играчи в момента, тъй като самите те чувстват, че са добре подготвени. За наша радост завършихме с добри резултати и сме готови и психологически. Дали отборът ще бъде готов, това ще покажат самите резултати. И нека да следим и играта, тъй като тя трябва да бъде основния фундамент за тези резултати", посъветва наставникът.

За адаптацията на новите футболисти

"Охене все едно, че е бил с нас две години, но има и други, като новия бразилец (б.р. - Фабио Лима) - с него трябва да бъдем по-търпеливи, по-внимателни, трябва му време за адаптация. Това не означава, че не е добър футболист, напротив. Избран е по нашите критерии. Смятам, че текучеството и постоянното влизане и излизане на играчи малко обърква нещата, но ние трябва да се съобразяваме с това, което е в клуба", обясни Николай Костов и допълни:

Николай Костов

"Аржентинският защитник (б.р. - Хоакин Фернандес) също е от друг континент. Пазарът е малко ограничен в момента и сме с поглед към южноамериканските футболисти, защото са и достъпни като цени, и по качества. Може би не е било достатъчно времето да го погледнем. Той дойде по-късно в лагера. Мисля, че има добри качества и с нетърпение ще очаква своя шанс".

За Уелтън

"Предпочитам да не говоря за Уелтън. Знаете колко е важен за нас. Футболът е бизнес, зависи каква оферта ще получим. Той ще стане на 27 години, всеки си има своите мечти, своите надежди за реализация", каза треньорът на Левски за евентуална раздяла с лявото крило.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Левски свали цената на Уелтън, за да не остане капо спрямо него!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички