Най-красивият гол на Наско Сираков: С иконична асистенция от легенда на ЦСКА (ВИДЕО)


Най-красивият гол на Наско Сираков: С иконична асистенция от легенда на ЦСКА (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3195 0

На днешната дата (26.04.2024) мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков празнува своя 62-ри рожден ден. Както е отлично известно, преди да заеме ръководната позиция при "сините" той мина през още няколко длъжности, но преди всичко като футболист спечели любовта на запалянковците.

Сред един от най-сладките моменти, в които Сираков е замесен като играч на клуба, е едно дерби срещу ЦСКА. Става въпрос за дуела през есента на 1994 година, когато той реализира цели четири попадения при историческата победа със 7:1.

Именно това е и последният му мач за "сините", за които записва 264 мача и впечатляващите 209 гола. Това го прави и номер 1 във вечната ранглиста на клуба, като той държи лидерската позиция и за голове в първенството, и за голове за Купата на България.

Всичко това бе напомнено от Левски чрез специално съобщение на официалния сайт на клуба. По повод рождения му ден пък от SportLive.bg ще ви представим едно от най-красивите попадения в кариерата му. То идва с фланелката на националния отбор на България.

Става въпрос за изпълнение от 9 април 1986 година, когато "лъвовете" побеждават с класическото 3:0 Дания в приятелски мач, игран на Националния стадион "Васил Левски". Това е и генерална репетиция преди Световното първенство в Мексико.

Най-красивият гол на Наско Сираков: Стойчо Младенов му дава асистенцията

Сираков вкарва първите два гола, а третият е дело на Бойко Величков. Второто попадение на нападателя на Левски обаче е изумително. При него топката остава във въздуха близо 10-ина секунди, преди да влезе в мрежата на "червения динамит".

Пламен Гетов подава от трудна позиция в легнало положение към Атанас Пашев, който от въздуха намери Стойчо Младенов. Легендата на ЦСКА спира топката на гърди и технично я насочва към Сираков, който отправя мощно воле извън наказателното поле и Оле Кист е оставен без шанс.

Насладете се на гола чрез кадрите по-долу в материала! А по повод рождения ден: Левски изписа "цял роман" за Наско Сираков, а Илиана Раева му се обясни със 7 емблематични СНИМКИ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички