Пълна скука между "Левски" и Лудогорец след откриването на новия сектор "А"


Пълна скука между "Левски" и Лудогорец след откриването на новия сектор "А"

2296 0

"Левски" и Лудогорец не съумяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в един от най-скучните мачове през настоящия сезон в "А" група.

Преди изиграването на мача беше официално открит новия сектор "А" на "Герена", който обаче не се напълни за двубоя с Лудогорец. В същото време се оказа, че на стадиона има под 13 хиляди души, което означава, че дербито от октомври между двата тима в София остава най-посетеният мач. Интересното е, че тогава "сините" не разполагаха със сектор "А".

Иначе самият двубой протече в ниско темпо, като "Левски" имаше териториален превес, но положения в мача липсваха. "Орлите" пък определено бяха доволни от спечелената точка и през целия двубой така и не показаха играта, която е напът да ги направи шампиони за 5-а поредна година.

Класирането остава непроменено, като Лудогорец е с 61 точки - на цели 14 пред "Левски". Ако "орлите" запишат победи в следващите си 2 мача, то те ще станат шампиони 4 кръга преди края на шампионата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Левски" държеше инициативата през първото полувреме, но бързите атаки на "орлите" носеха повече опасност за вратата на Йоргачевич. И двата отбора обаче показаха слаби комбинации в заключителната фаза на своите атаки и двамата вратари няма много работа.

Най-интересният момент през първата част беше смяната на Венцислав Керчев, който беше играчът под 21-годишна възраст в селекцията на Георги Дерменджиев. Треньорът обаче го смени безцеремонно още в 22', като феновете на "Левски" скандираха около минута "смешни сте" срещу шампионите.

За съжаление, това беше най-интересният момент в мача до 40' на първото полувреме. За "сините" Бедоя и Прохазка се опитваха да раздвижат играта, но ударите на словака отдалеч бяха неточни, докато Бедоя с няколко пробива притесни "орлите", но не успя да нанесе голов удар.

В 41' все пак "Левски" реализира отлична контраакция, при която Минев изчисти не метър от вратата центриране, отправено за Божидар Краев. След корнера последва хубав удар на Нар, но той излезе в аут.

В последната минута на полувремето "Левски" получи най-добрия си шанс за гол. Това стана при центриране на Нар от пряк свободен удар, като Лукин се освободи от защитник и стреля от 2 метра, но не съумя да насочи добре топката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Боян Йоргачевич, Александър Ем. Александров, Александър Др. Александров, Веселин Минев, Сърджан Лукин, Роман Прохазка, Георги Костадинов, Франсис Нар, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Венцислав Христов;

Лудогорец: Владислав Стоянов, Козмин Моци, Венцислав Керчев, Натанаел, Йордан Минев, Светослав Дяков, Лукас Саша, Джонатан Кафу, Вандерсон, Марселиньо, Клаудиу Кешеру.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Трибуната измести фокуса от отбора, напрежението спадна - каза Стойчо Стоев. - Пълният стадион е стимул. Няма с какво да се изненадаме с „Лудогорец“. Детайл обаче може да реши мача. Феновете едва ли ще притеснят „Лудогорец“. Подкрепата обаче е по-важна за нас.“

Спортният директор Георги Иванов пък даде ултиматум на близнаците Борислав и Радослав Цоневи, чиито договори изтичат в края на сезона. Гонзо иска окончателен отговор от тях до 9 май дали остават в клуба или не. Близнаците искат да играят повече, но това няма кой да им го гарантира.

В същото време от „Левски“ призоваха феновете да са на трибуните към 19,14 ч, тъй като четвърт час по-късно започва официалното откриване на сектор „А“. Официален гост ще бъде Андрей Аспарухов, синът на покойния Гунди.

ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД МАЛКО СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички