Пародия в София: Литекс напусна терена заради съдийски аванти в полза на "Левски"


Пародия в София: Литекс напусна терена заради съдийски аванти в полза на "Левски"

4011 0

Мачът между "Левски" и Литекс по всяка вероятност няма да се доиграе. При резултат 0:1 в полза на ловчанлии директорът на "оранжевите" Стойчо Стоилов реши да изведе играчите на отбора извън терена, след като за цяло първо полувреме Литекс беше ощетен жестоко от главния рефер Георги Йорданов.

Още в 3-ата минута Веселин Минев трябваше да бъде изгонен, след като капитанът на "сините" изблъска в гръб Данило Асприля. 13 минути по-късно за подобно изпълнение изгонен беше Бьорн Маарс, който събори Бедоя, изблъсквайки го два пъти.

Литекс обаче поведе след жестока грешка на Йордан Милиев, който подари топката на Данило Асприля и крилото се разписа в 20'.

"Сините" се отчетоха с куп пропуски до края на полувремето, а в 45' се стигна до края на мача. Бедоя фаулира Винисиус, но след това не последва съдийски сигнал. В малкия пеналт се стигна до напрежение между Перес и Бедоя, като защитникът блъсна Бедоя. Последва сигнал за дузпа и червен картон за бранителя. При тази гледка спортният директор на Литекс не издържа и извади отбора - край на мача и служебна победа за "Левски".

Футболистите на тима отидоха при сектор "Б" да празнуват победата след мача, докато играчи и треньорско ръководство на Литекс изглеждаха разочаровани от решението на ръководството отборът да напусне терена.

Така в класирането "Левски" се изравни с Лудогорец (38 точки), но на върха ще зимуват шампионите. В момента Литекс е 4-и с 33 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна с поделено преимущество, но още в 8' съдията Георги Йорданов "подпря" домакините. Веселин Минев удари без топка Данило Асприля, но за проявата си получи само жълт картон.

Червени картон обаче получи Бьорн Йонсен, който на три пъти удари без топка Мигел Бедоя и нападателят беше изгонен от игра в 16'. Това обаче нямаше значение, тъй като, както през седмицата, така и сега Литекс поведе с човек по-малко на терена.

В 20' Йордан Милиев допусна фатална грешка, като прати много слаб пас за своя вратар Боян Йоргачевич. Бързият Данило Асприля успя да стигне топката, мина покрай вратаря и отбеляза - 0:1.

9 минути по-късно 26-кратните шампиони изумиха с фрапантен пропуск. Александров центрира към далечната греда, където с глава Орачев стреля, но в гредата. При добавката на празна врата Георги Костадинов прати топката в аут и си навлече гнева на феновете.

Последваха два удара на Белаид и Бедоя, спасени безпроблемно от Винисиус, а Йордан Милиев едва не подари втори гол на Литекс. В 37' той отново изведе Асприля, но този път крилото не си поведе топката добре и прати коженото кълбо право в Йоргачевич.

До края на полувремето страстите на терена се нажежиха сериозно, след като Литекс получи още един червен картон. Рафаел Перес беше изгонен от терена за удар срещу Бедоя, а съдията отсъди и дузпа за "сините". В този момент Стойчо Стоилов излезе на терена и нареди на футболистите да напуснат терена - край на мача още преди да приключи полувремето.

През седмицата Литекс внесе сериозно напрежение в днешния си съперник, след като "оранжевите" удариха с 3:0 след продължения "сините". Освен че биха категорично, възпитаниците на Люпко Петрович направиха това с човек по-малко, след като в 64' червен картон получи Елтон.

"Левски" обаче е непобеден у дома през настоящия сезон, което определено е в плюс за селекцията на Стойчо Стоев, която през последните 2-3 седмици показа сериозна умора и сдаде първото място в класирането в полза на Лудогорец.

В последните си три домакинства на Литекс обаче "Левски" няма победа, като записа 2 равенства и едно поражение с 1:2 през 2014 година.

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Александров, Белаид, Милиев, Минев, Прохазка, Цонев, Орачев, Костадинов, Гаджев и Бедоя.

ЛИТЕКС: Винисиус, Недялков, Гълъбов, Рафа, Попов, Бумал, Нунеш, Малинов, Виана, Асприля и Йонсен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички