На "Герена" инвестират пари от УЕФА в нов терен


На "Герена" инвестират пари от УЕФА в нов терен

1232 0

Директорът на детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров е пожелал парите, които ще постъпят в клуба от "Такса солидарност от УЕФА " заради миналогодишното участие в групите на Шампионска лига, да бъдат инвестирани в подобряване на материалната база, пише "Тема спорт".

На сините се полагат 168 хиляди евро. А Боримиров настоява те да отидат за изграждането на изкуствено игрище. Левски разполага с един такъв терен, както и с три затревени (един голям и два по-малки), но според бившия спортен директор те не са достатъчни.

"Школата е застраховка живот за всеки клуб", посочи наскоро той. В последните дни Боримиров води няколко. разговора със собственика на Левски Спас Русев. Бившият капитан на сините имаше колебания дали да продължи работата си като шеф на ДЮШ през следващата година.

Причината е, че правомощията му бяха орязани. В началото на годината той, освен че бе началник на школата, бе повишен в спортен директор (зае мястото на Станислав Ангелов-Пелето), след това получи голям дял от акциите на клуба и бе избран за член на Управителния съвет.

На 15 ноември обаче от Левски обявиха, че закриват длъжността му от Нова година, а отговорностите му ще бъдат поети от Асен Букарев. Все пак Боримиров ще продължи да работи на "Герена". Той ще изиска от по-висшето ръководство и средства, с които тимовете от школата да пътуват на турнири в чужбина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички