Кокала: Стойчо Стоев е истински прецедент на „Герена"


Кокала: Стойчо Стоев е истински прецедент на „Герена"

1292 0

"Левски" се изправя днес срещу Емил Велев, който е последният треньор, носил титлата на „сините". Сега обаче Кокала е от другата страна на барикадата - води Монтана, който излиза на „Герена". Преди сблъсъка Емил Велев обяви , че „сините" шефове биха го уволнили около 31 пъти, ако той е бил на мястото на треньора на Левски Стойчо Стоев през последните 15 месеца.

„Аз станах шампион в един луд сезон, в който Левски привидно нямаше големи шансове за краен успех. След това стартирах с победа с общ резултат 9:0 в Европа, а ме уволниха... В тази връзка Стойчо Стоев е истински прецедент в историята на Левски. Ако аз бях на негово място пред последните 15 месеца, щяха да ме уволнят между 18 и 31 пъти.

Със сигурност изгарях след онзи провал за Купата с Черно море. Същото важи и за всеки друг треньори, различен от Стойчо Стоев. Заради това казвам, че той истински прецедент на „Герена". Беше време обаче "Левски" да даде на някой треньор повече време за реализиране на идеите. Според мен един специалист трябва да работи минимум два сезона в един клуб, за да се види ефекта от труда му. През последните години много треньори бяха прибързано освободени, а сред най-фрапантните случай бях аз", обясни пред „Меридиан Мач" Кокала.

Емил Велев каза няколко думи и за предстоящото гостуване на „Герена": „Може да изненадаме "Левски". Представихме се добре срещу Лудогорец, можем да го направим и на „Герена". Проблемите ни са най-вече психологически, защото футболистите са притиснати от дефицит на точки. Иначе Монтана е силен спортно-технически. Опитвам се да обясня на момчетата, че не трябва да мислят за оцеляване в елита и точки, а да играят хубав футбол. Ако го направят, точките ще започнат да идват и при нас".

Кокала до известна степен е изненадан от факта, че Стойчо Стоев крие отбора преди всеки мач. „Това не мога да го разбера, защото в България всичко е що-годе ясно и не може да се изненадаме. Ако "Левски" отработва изпълнения на статични положения, тогава оправдавам закритите тренировки. Сигурно Стоев тренира именно това, защото ми прави впечатление, че разчита много на статичните положения", обясни Велев. Накрая Кокала си пожела един хубав мач на „Герена", на който да има много фенове, обичащи отбора си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички