Делио Роси пак сменя схемата


Делио Роси пак сменя схемата
Снимка: БГНЕС

1204 0

Треньорът на Левски Делио Роси възнамерява да изпробва нова схема на игра по време на зимната пауза. Сините вече привлякоха централния защитник Аймен Белаид, въпреки че отборът имаше дълбочина на този пост - на него италианецът разполага още с Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон, които са несменяеми титуляри, както и с Димитър Пиргов.

С наличието на толкова играчи на тази позиция Роси ще опита да наложи 3-5-2 в контролите. Още повече че десният бек Милош Цветкович е доста по-силен в атака, отколкото в дефанзивен план. И именно след негови пробиви идваха най-често опасностите пред противниковата врата. Точно преди година Елин Топузаков също искаше да въведе такава тактическа постройка. Той обаче я ползва само в гостуването на Пирин. След загубата с 0:1 в Благоевград на старта на пролетния дял на миналия сезон тогавашният треньор се отказа от тази схема.

През есента Делио Роси най-често залагаше на традиционното 4-2-3-1. В един момент обаче той реши да пробва нещо различно. В една контрола и в два официални мача той подреди отбора в 4-4-2, като полузащитниците бяха разположени във формата на ромб. С тази тактика обаче Левски тотално се изложи срещу последния в класирането Витоша Бистрица - стигна само до 0:0.

Както е известно, сините ще се подготвят в Малта. Те ще направят първата си тренировка след Нова година на 6 януари, а три дни по-късно започва и лагерът им в чужбина. До момента обаче клубът няма потвърдени контроли. Затова и още не е ясно колко точно спаринга ще имат те. Желанието на Роси е проверките да бъдат поне 5.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички