За 5 играчи на ЦСКА с общо 589 мача за клуба и за 3-ма от Левски: Последен "червено-син" дуел?


За 5 играчи на ЦСКА с общо 589 мача за клуба и за 3-ма от Левски: Последен "червено-син" дуел?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg

2219 0

Отново предстои сблъсък между "червени" и "сини", като този път ЦСКА е символичен домакин в голямото дерби срещу Левски - малко над две седмици след последното издание. Дуелът по традиция ще се състои на Националния стадион "Васил Левски", като ще започне в 16:15 часа в събота, 27-и април. Главен арбитър ще бъде Георги Кабаков.

Добра новина както за феновете на двата тима, така и за треньорите Стамен Белчев и Николай Костов е, че ще могат да разчитат на доста повече играчи, отколкото в последния дуел, когато имаше много контузени и наказани и от двете страни.

Футболистите на Левски, чиито договори изтичат в края на сезона

Договорът на Ники Михайлов с Левски изтича

Със сигурност за някои от футболистите на двата отбора това ще бъде последен сблъсък срещу големия враг. Макар и да не бъде сред резервите - Андриан Краев още се води част от Левски, което ще се промени през лятото. Евертон пък е с договор под наем и не се знае дали ще бъде подновен.

Едни от най-опитните в състава пък са с изтичащи договори и тяхната съдба също е под въпрос. Това са 35-годишният вратар Николай Михайлов и 26-годишният нападател Билал Бари, който в последно време имаше много проблеми и рядко имаше шанса да бъде на терена, за да си гарантира нов контракт.

Футболистите на ЦСКА, чиито договори изтичат в края на сезона

Договорът на Иван Турицов с ЦСКА изтича

Колкото до отсрещния лагер - посочва се, че Иван Турицов напуска ЦСКА и вече се е разбрал с новия си отбор. Друг от най-опитните играчи в тима пък направи странно изказване след загубата от Локомотив Пловдив, като сподели, че му остават още няколко месеца да даде най-доброто от себе си и да помогне на клуба да сбъдне целите си. С това Густаво Бусато също намекна, че е много възможно да се раздели с ЦСКА.

Освен договорите на тях двамата изтичат контрактите още на трима централни защитници - Юрген Матей, Мено Кох и Енес Махмутович. За никого не е потвърдено, че ще подпише нов договор, но със сигурност в отбора няма нужда от толкова играчи на тази позиция предвид наличието и на Християн Петров, и на Браян Кордоба.

Най-малко в последно време играе Кох и е най-вероятно той да не остане в отбора. Махмутович понатрупа игрови минути в последно време, като тепърва ще се разбере бъдещето му (той е и най-млад от тримата). Не е ясна и ситуацията с капитана Матей, но сякаш при него шансовете да преподпише са по-големи.

Така потенциално това може да е последен сблъсък срещу Левски за споменатите петима футболисти, които имат общо внушителните 589 мача за ЦСКА (181 за Бусато, 169 за Турицов, 118 за Матей, 80 за Кох и 41 за Махмутович). Договорът на Марин Орлинов, който е трети избор за вратата на "червените", също изтича през това лято. Именно вратарският сблъсък на ЦСКА - Левски пък е рекорден за Първа лига през сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички