Тодоров: Ако съдът не одобри оздравителния план, клубът ще приключи


Тодоров: Ако съдът не одобри оздравителния план, клубът ще приключи
Снимка: БГНЕС

832 0

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви пред TV7, че до този момент нито един човек не се е отказал от възнагражденията си, които им дължи клуба, въпреки че в медийното пространство се появиха информации, че това ще сторят Стойчо Младенов и Лъчезар Танев.

Според неговото лично мнение, задълженията на ЦСКА възлизат на около 24-25 млн. лв.

"Писанията объркват феновете на клуба. Трябва да се изчака още известно време за решението на съда, за да се знае кои претенции на кредиторите ще бъдат приети. Тези, които бяха заявили с малко изключения обжалваха отхвърлянията им от страна на синдика. Не може да се знае кои обжалвания ще приеме съда. Според мен, личното ми мнение, не на съдията, в рамките на 24-25 млн. лв. ще бъдат общите задължения на клуба. Не е важно колко ще е самият дълг като стойност, а структурата му. Зависи какви ще са кредиторите, които ще бъдат одобрени като такива. Тези задължения спокойно могат да бъдат намалени и да придобият съвсем друг вид".

Тодоров заяви, че със синдика работят добре и в координация. "Всички процеси трябва да се изпълнят до 30-и юни, защото след тази дата приключва лицензирането за "Б" група и ще обезсмисли следващи оздравителни процеси в клуба. Това дружество може да направи добър оздравителен план, ако човек с финансови възможности поеме поне първоначалните плащания. Не мога да говоря от името на Гриша Ганчев. Специално за американците - във връзка съм с тях от август месец 2015 година. Познавахме се от преди. Все още не виждам солидност от тяхна страна, за да могат да застанат в клуба. Те могат да намират големи инвеститори. Били са посредници в сделки в НБА и Сокър лигата. Футболът у нас обаче е не печеливш бизнес, а социална дейност. До колкото знам Васил Божков не се е свързал със синдика".

"Ако съдът не одобри оздравителния план? Най-вероятно просто клубът ще приключи. Ще обяви несъстоятелност и ще тръгне към ликвидация. Докато това дружество е живо, няма как да го замести друго".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички