Съдът вписва ПФК ЦСКА 1948 до понеделник


Съдът вписва ПФК ЦСКА 1948 до понеделник

1071 0

ПФК ЦСКА 1948 ще бъде официално вписано в Търговския регистър до часове. Очаква се това да стане факт още днес или най-късно в понеделник.

Съдът първоначално отказа регистрацията заради няколко липсващи документа. От "Армията" обаче са реагирали светкавично и часове по-късно са внесли необходимите уточнения. Те вече са приети от съда и дружеството остава да бъде вписано официално в Търговския регистър, съобщава "Тема спорт".

Промяната, която ще бъде извършена, касае фирмата "ПФК Чавдар". Тя е регистрирана в Етрополе. Но според документацията, внесена в съда, дружеството се преименува на ПФК ЦСКА 1948 и се мести на адреса на "армейците" - бул. "Драган Цанков" №3 в София. То ще стане и правоприемник на ПФК ЦСКА.

По 38.5% от новото дружество се притежават от Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, а акционер с други 20% е най-успешният български футболист Христо Стоичков. В Съвета на директорите пък влизат Ганчев, Инджов, Милко Георгиев, досегашният собственик на Чавдар Емил Димитров, както и дългогодишният счетоводител на "Литекс Комерс" Искра Григорова.

Това дружество ще придобие футболен клуб Литекс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички