Провалът Йорданеску се оправда с безумни причини за краха си в ЦСКА


Провалът Йорданеску се оправда с безумни причини за краха си в ЦСКА
Снимка: БГНЕС

997 0

Младият специалист Едуард Йорданеску оправда краха си начело на ЦСКА с напрежението, което са създавали хора в ЦСКА, както и с поведението на представителите на медиите към него.

Армейците имат едва 2 победи в последните си 7 двубоя, като дори на стадион "Българска армия" отбори под ранга на тима си тръгнаха с точки. Чашата на търпението преля след равенството срещу Верея, като този двубой се оказа последен за румънеца начело на клуба.

Пред една от медиите в родната си страна той се оправда с тежката ситуация в ЦСКА, а и не спести нищо на медиите. По негови думи, журналистите са направили работата му "невъзможна".

"Нещата са прости. Дойдох в много трудна ситуация. От първия ден имах подкрепата на собствениците, но имаше хора, които бяха против мен. Явно е трудно да се приеме един румънец на 38 години да води клуб като ЦСКА. Бях единственият чуждестранен треньор в първенството, имаше натиск от медиите. Беше много трудно да се работи в такава обстановка, направо невъзможно", каза Йорданеску пред DigiSport.

Sportlive.bg припомня, че Йорданеску не е бил единственият чуждестранен треньор през този сезон. До преди месец Люпко Петрович водеше другия столичен гранд - Левски, оставяйки клуба на 1-о мястов родната Първа професионална лига.

"Попаднах в преходен период за клуба. Имах две групи играчи от два отбора - ЦСКА и Литекс. Повечето имат качества, много от тях са млади, но беше трудно да печелим мачовете и да се борим за титлата. На мен ми поставиха за цел влизане в тройката", каза още Йорданеску.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички