ОФИЦИАЛНО: ЦСКА представи Едуард Йорданеску


ОФИЦИАЛНО: ЦСКА представи Едуард Йорданеску
Снимка: cska.bg

1580 0

Ръководството на ЦСКА официално  представи новият старши треньор на тима Едуард Йорданеску пред медиите, след като вчера го направи пред феновете. Легендата на "армейците" Христо Стоичков лично представи специалиста и се изказа ласкаво за него.

Камата сподели, че румънецът е избран с пълно единодушие и му пожела да постигне резултатите, които да не свалят усмивката от лицето му, с която беше при официалното си представяне.

"За мен е голяма чест след по-малко от два месеца да съм пак в България, и да представя новия старши треньор на ЦСКА. Треньорът на ЦСКА е една личност, на която сме се спрели всички заедно.

Новият треньор очарова феновете на ЦСКА на срещата им (ВИДЕО)

На всички е ясно, че хора, които са били близо до него, близо до баща му, и други мои колеги, които ми дадоха пълната информация, се спряхме на него. Човек с ясни идеи, знае каква дисциплина трябва.

Затова, Еди, добре дошъл в ЦСКА, желая ти много успехи, и дано в края на годината бъдеш толкова весел, колкото и днес", сподели Камата.

В съвременния футбол резултатите показват накъде трябва да се поеме. Не е нещо ново да се сменят треньори. За да се спрем на даден треньор, той не е от днес или от вчера.

Лесно е, когато имаш учител като неговия баща. Няма значение вече кой го е довел. Всички сме в този борд, всички вземаме решението", добави Стоичков.

Анонимник ли е всъщност новият треньор на ЦСКА?

След това думата взе младият наставник, който създаде впечатлението, че много добре знае къде се намира и какво се очаква от него.

За мен това е един много щастлив ден, защото днес се присъединявам към ЦСКА. Това е страхотна чест да бъда до такива легенди.

Идвам в клуб със страхотни традиции и фенове. Знам, че имаме страшно много работа да свършим. За мен е голяма отговорност да съм част от такъв голям клуб.

Искам да благодаря на собственика, на борда на директорите и на всички, които са зад мен.

Стоичков предложил Йорданеску да води ЦСКА

Знам за очакванията, за напрежението, но съм готов напълно! Гледах няколко мача на отбора. За мен е много важно да видя отделния потенциал на играчите и възможностите като състав.

Наясно съм, че това е нов и млад отбор. Ние трябва да развием потенциала и да вдигнем нивото на ЦСКА. Това няма да е лесна работа, не съм бил замесен в селекцията, в подготовката, но това е история.

Моята работа стартира сега. Искам да обещая на феновете, че ще излизаме всеки мач за победа. Философията идва от историята на отбора.

Ние трябва да атакуваме. Дефанзивният стил не отговаря на историята и на традициите на отбора", добави новият треньор на "червените".

Христо Янев - неподготвен или принуден да напусне ЦСКА?

Разбирам каква крачка съм направил, бъдете сигурни, че моята работа ще бъде като на топ треньор. Мисля, че бях ясен.

Аз не мога да обещая, че ще променя отбора от днес за утре. Искам да благодаря на Христо Янев, той е събрал много млад отбор.

Знам каква е конкуренцията в Първа лига. Имах време да гледам мачове на Левски и Лудогорец, но не искам да правя сравнения. Ние сме готови да се борим, но за да бъдем по-добри трябва да работим много.

ЦСКА-рите не могат да спят заради ето тези провали на Гриша Ганчев

Моята цел е да бъдем здрав състав, да се борим за първите места, но за да си шампион, трябва да вдигнеш нивото", допълни Едуард Йорданеску.

"Имаме нужда от 2-3 нови попълнения. Казах на собственика и на борда на директорите, че ни трябват тези футболисти, за да имаме един балансиран клуб", добави 38-годишният наставник.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички