ЦСКА - Левски е и сблъсъкът на вратарите с най-много сухи мрежи в Първа лига


ЦСКА - Левски е и сблъсъкът на вратарите с най-много сухи мрежи в Първа лига
Снимка: Lap.bg

2273 0

В съботния следобед ЦСКА и Левски отново ще мерят сили, този път в първия мач от първата шестица в шампионата. Всеизвестно е, че двата тима се изправиха един срещу друг и на 7-ми този месец, като "червените" спечелиха с 2:0.

В състава на "сините" за този мач се случи голяма изненада, като треньорът Николай Костов пусна на вратата дебютанта в мъжкия футбол Иван Андонов вместо Пламен Андреев.

Стражът на Левски изостава само с 1 суха мрежа от този на ЦСКА

Младежът сгреши при един от головете и стана обект на критики след загубата. Въпреки това 20-годишният Андонов пази и в следващия мач - с Черно море, но за двубоя с Берое Андреев беше върнат под рамката.

Този път "синята" врата в дербито ще брани Андреев 

Очаква се именно 19-годишният вратар да пази в събота срещу ЦСКА. На отсрещния пост ще бъде Густаво Бусато, като любопитното е, че това са двамата вратари в Първа лига с най-много сухи мрежи до момента.

И Андонов, и Бусато са допуснали по 19 гола

Лидерите по сухи мрежи в елита един срещу друг

Лидер в тази класация е бразилецът, който е запазил вратата си неприкосновена в 15 от 29-те мача, в които е пазил. Андреев е втори с 14 сухи мрежи в 25 мача. И двамата са допуснали по 19 гола до деня на дербито (27 април).

Иначе Лудогорец остава отборът у нас с най-добра защита, но ЦСКА е втори, с 4 допуснати гола повече. Левски дели четвъртото място с ЦСКА 1948 - и двата тима имат по 26 допуснати попадения. А ето кой би трябвало да е по-уморен през сезона - Левски или ЦСКА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички