ЦСКА избира между колумбиец и бразилец за ново острие


ЦСКА избира между колумбиец и бразилец за ново острие

3086 0

ЦСКА се е насочил към бразилец и колумбиец за подсилване на поста централен нападател. Привличането на Гонсало Пасиенсиа от Порто пък на този етап пропада и по тази причина "армейците" вече разглеждат други Варианти. Мениджърът на Пасиенсиа се опитва да му уреди трансфер в Примера дивисион.

И двамата набелязани играчи са от Португалия. Единият е бразилецът Диего Соуза, който е голмайстор на Маритимо за изминалия сезон с 12 попадения в 28 мача в елита. Той е на 26 г., силният му крак е десният, а отличителна черта е физиката му - висок е 190 см и тежи 82 кг. Прави впечатление и добрата му игра с глава.

Привличането на Соуса в ЦСКА обаче ще бъде трудно. Маритимо е готов да се раздели с него, но търси поне 750 000 евро за правата му. Освен това интерес към нападателя проявява и израелският шампион Апоел Беер Шева, пише "Тема Спорт".

Другият вариант пред ЦСКА е 20-годишният колумбиец Леонардо Асеведо Руис. Той е собственост на Атлетико Насионал, но през последните два сезона е играл под наем в дублиращия отбор на Порто. Смятан е за много голям талант, като през изминалия шампионат е записал 9 гола в 25 мача за Порто Б във втора дивизия. През 2014/15 г. пък е реализирал 29 попадения в 36 участия в националното първенство за юноши с екипа на драконите. Висок е 185 см, силният му крак е десният, но умее да борави добре и с левия.

Руис е напуснал Порто и в момента Атлетико Насионал му търси нов отбор. Вариант според медиите в Португалия е Спортинг Лисабон.

ЦСКА се насочва към други нападатели като алтернатива на Преслав Йорданов, тъй като поне на този етап не може да бъде постигната договорка с Гонсало Пасиенсиа. Той ще участва и с националния отбор на Португалия на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, като ангажиментът му там ще е поне между 4 и 10 август и едва след това евентуално би започнал подготовка с ЦСКА.

Развитие около новия нападател на "армейците" се очаква днес или най-късно в петък. При всички положения до контролата с Удинезе в събота "червените" ще са привлекли играч за тази позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички