Александър Тодоров: ЦСКА в "А" окръжна означава връщане назад с много години


Александър Тодоров: ЦСКА в "А" окръжна означава връщане назад с много години
Снимка: БГНЕС

1451 0

Изпълнителният директор на "червените" Александър Тодоров заяви, че в момента Гриша Ганчев контролира мажоритарния пакет акции в ПФК ЦСКА.

По думите му той все още заема този пост, защото назначеният синдик не позволява уволнението му. "Продължавам да съм изпълнителен директор на ПФК ЦСКА. Дружеството, което продължава да участва в първенството във "В" група. Това е моята роля. Има назначен синдик, който не желае да ме освободи от тази отговорност и продължавам да си нося кръста", посочи Тодоров пред БНТ.

Той отново посочи, че има няколко варианта за оцеляването на тима. Според него обаче най-добрият и правилен път за бъдещето на ЦСКА е оздравяването на клуба.

"Има няколко пътя за оцеляване на отбора. Единият е да се започне от нулата. Другият някой отбор да се преименува и преобразува в ЦСКА. Аз не мога да гадая. За мен най-добрият и чистият вариант е това дружество да се оздрави. Има достатъчно много възможности, които дава законът, за да могат задълженията да се намалят, предоговорят и разсрочат. Всеки останал път крие много рискове".

Според Тодоров, ако ЦСКА започне от "А" окръжна група това значи връщане назад с много години. По думите му през това време не се знае какво ще стане с армейската общност, като най-лошо би било, ако феновете загубят интерес към отбора.

Изпълнителният директор на "армейците" не се чувства застрашен от обвиненията по адрес във връзка с финансови злоупотреби по времето на управлението на Александър Томов. Той сподели, че всяка негова финансова операция е законосъобразна и няма от какво да се притеснява.

"Мога и да обясня защо ЦСКА е в това състояние. Реално, ние много бързо забравихме 2013-а година. Тогава можеше изобщо да го няма този клуб. Може би щеше да започне да съществува нещо друго, но не и ЦСКА в сегашния си вид. Когато поехме клуба се появиха скрити задължения и доста нови дела. Решенията от тях излязоха през пролетта и лятото на 2015-а година. Това наклони везните към последните събития. Близо 11 допълнителни милиона лева задължения. Няма бизнесмен в България, който да плати подобна сума", заключи Тодоров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички