Само точка разлика с Лудогорец - ЦСКА си свърши работата срещу Септември


Само точка разлика с Лудогорец - ЦСКА си свърши работата срещу Септември
Снимка: БГНЕС

3350 0

Кандидат-шампионът ЦСКА се приближи само на 1 точка от лидера Лудогорец. "Червените" се възползваха отпимално от сензационното поражение на шампионите и след победа с 2:0 срещу Септември останаха единственият отбор с 1 загуба от началото на сезона.

Отборът от "Българска армия" имаше пълен превес през всички 90 минути на терена, но чак в 27' резултатът беше открит. Каранга беше точен от дузпа и вкара успокоителния за ЦСКА гол. В началото на второто полувреме "червените" вкараха чрез Кирил Десподов и си гарантираха 3-те точки.

Каранга обаче си изкара (дали нарочно, или не) жълт картон, който го вади от игра в мача срещу Витоша Бистрица. Той обаче ще е на линия за важния мач срещу Берое на 10-и декември.

ЦСКА вече има актив от 41 точки - само 1 по-малко от Лудогорец, и 6 пред Левски. Септември е с 20 пункта на 10-о място, но воденият от Николай Митов тим няма успех в последните си 3 двубоя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 9' ЦСКА можеше да поведе в резултата. Недялков атакува по дясното крило и центрира отлично за Десподов. От 2 метра обаче крилото прати топката високо над вратата.

След сериозен натиск от началото на двубоя "червените" успяха да открият резултата в 28'. Кристиан Малинов открадна топката пред наказателното поле, успя да изпревари Елтон в наказателното поле и беше съборен - дузпа за домакините. Каранга изпълни точно и реализира за 1:0.

10-ина минути след попадението Десподов можеше да покачи, но ударът му с глава се отби в Елтон. Повторенията показаха, че е имало ръка, но съдията Костадинов не отсъди втора дузпа за "червените".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За разлика от първото полувреме, на старта на втората част Десподов успя да отбележи. Той беше изведен по отличен начин в 54' от Тиаго, напредна в наказателното поле и с разстрелващ удар отбеляза 4-ото си попадение за сезона.

До края на мача ЦСКА свали драстично темпото в срещата, а Каранга си изкара жълт картон, който автоматично го наказва за 1 среща. Този двубой е срещу Витоша Бистрица, а той ще е на линия за важния домакински мач от последния кръг от полусезона срещу Берое, както и в мача за Купата на България срещу Лудогорец.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 30. Черниаускас, 3. Недялков, 5. Бодуров, 9. Каранга, 15. Малинов, 16. Лое, 17. Енрике, 19. Десподов, 20. Тиаго, 23. Дюлгеров, 25. Барт

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 8. Галчев, 11. Романов, 22. Стоичков, 6. Елтон, 7. Тилев, 25. Стоянов, 19. Гади, 9. Тошев, 3. Весели, 14. Сандански

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Воденият от Стамен Белчев тим се прдставя отлично през настоящия сезон, като се намират на 2-о място с актив от 38 точки - 3 преди Левски и 4 зад Лудогорец преди изиграването на мача на шампионите срещу Верея. Каранга и компания изпитват леки затруднения в последния месец и половина, но въпреки това силната серия на тима без поражение от лятото насам продължава.

Септември от своя страна излезе от дъното в класирането, след като беше поет от Николай Митов. Отборът има 4 победи, 1 ранвество и две загуби в последните си 7 двубоя, събирайки 20 точки - на 6 от предпоследния Дунав.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички