Феновете на ЦСКА избраха емблемата за юбилейния екип


Феновете на ЦСКА избраха емблемата за юбилейния екип
Снимка: БГНЕС

1814 0

Бллизо 20 000 фенове на ЦСКА са гласували в официалния сайт на клуба за това с каква емблема да бъде тимът на "червените" в дербито с Лудогорец на 05 май. Тогава столичният тим има рожден ден, като годишнаната е сериозна - 70. Поради тази причина от ръководството позволиха привържениците да изберат емблема за тази среща, като в анкетата бяха включени всички емблеми на тима от основаването през 1948 година.

В крайна сметка "печели" емблемата от 1949 година. Това е първата официално поставена емблема на отбора. Срещата с Лудогорец е с начален час 20:00 и ще се играе на националния стадион "Васил Левски".

Ето и съобщението от официалния сайт:

Армейци,

близо 20 000 от вас дадоха своя глас в анкетата на CSKA.BG за емблема, която да грее на юбилейния екип на ЦСКА за мача срещу Лудогорец навръх 70-ия юбилей на клуба ни. На 5 май от 20:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе двубоят от XXXIII кръг на Първа лига, а тимът ни ще носи специално изработен екип по подобие на първия в историята ни.

Три от десетте емблеми събраха почти равен брой от вашите гласове. В крайна сметка победител е емблемата, която е била на екипите на ЦСКА през 1949 година с надпис ЦДНВ.

Оказа, се че голяма част от вас знаят, че тази емблема е първата поставена на официалните футболни екипи на ЦСКА. Колекционери също заявиха, че това е първата емблема, сложена на екип на червения отбор, за която има доказателства.

Единствено в мача навръх рождения ни ден футболистите ще излязат на терена с екипа, който ще бъде изработен специално за юбилея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички