Видеокамери и дрон на "Христо Ботев", полицията каза колко "червени" фенове очаква на реванша между Ботев Пловдив и ЦСКА


Видеокамери и дрон на "Христо Ботев", полицията каза колко "червени" фенове очаква на реванша между Ботев Пловдив и ЦСКА
Снимка: Lap.bg

2019 0

Полицията в Пловдив съобщи, че е предприела "всички необходими мерки за охрана на обществения ред" покрай мача-реванш между отборите на Ботев и ЦСКА от 1/2-финалите в турнира за Купата на България.

*Първият сблъсък в София се състоя на 17-и април и завърши 1:0 за "жълто-черните", а вторият ще се изиграе в утрешния 1-ви май и е с начален час 18:45.

Преди Ботев Пловдив - ЦСКА

"Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града с цел незабавна реакция при всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения", обявиха от ОДМВР-Пловдив.

Органите на реда допълниха, че очакват на стадион "Христо Ботев" да пристигнат около 1 500 "червени" привърженици (при 1 900 отпуснати билета).

ОЩЕ: Кой ще замени наказания Фернандо Каранга в реванша срещу Ботев Пловдив?

Допълва се още, че ще се извършват щателни проверки на входовете, а "при установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест".

Също така, "поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и дрон".

ЦСКА - Ботев Пловдив

Ето какво гласи цялото съобщение на ОДМВР-Пловдив:

"Футболната среща ще се състои на 01.05.2024 г. от 18.45 часа на стадион „Христо Ботев“, преди която ще се състои и музикално мероприятие зад южната трибуна на стадиона (Сектор Б).

В тази връзка ръководството на ОДМВР-Пловдив е предприело всички необходими мерки за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност. В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие на патрулиращи екипи в зоната на спортното съоръжение и на територията на града с цел незабавна реакция при всеки сигнал за противообществени прояви и нарушения. С оглед очакването за пристигането на около 1500 привърженици на гостуващия отбор, е създадена организация за съпровод и паркинг за автомобилите им: сборен пункт – път II-56 – паркинг на разклона за село Войводиново; маршрут – път II-56 – бул. „Цариградско шосе“ – кръгово кръстовище на „Скобелева майка“ – ул. „Ягодовско шосе“ – ул. „Цар Симеон“ – ул. „Недялка Шилева“ – бул. „Освобождение“ – ул. „Димитър Ризов“, като на ул. „Димитър Ризов“ ще бъде обособен паркинг за превозните им средства. Гостуващите фенове ще се придвижват към стадион „Христо Ботев“ по ул. „Лев Толстой“ и ул. „Богомил“, където ще заемат местата си в трибуната, предназначена за отбора гост.

ОЩЕ: Кой ще бъде главен съдия на Ботев Пловдив - ЦСКА?

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на стадион „Христо Ботев“ ще се извършват щателни проверки на всички посетители. Униформените няма да допускат лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия; малолетни без пълнолетен придружител. При установяване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат отвеждани и задържани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери и дрон, а в случаите на констатирани противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно заповеди на кмета на Община Пловдив в деня на срещата за времето от 16.00 до 22.00 часа се забранява продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При необходимост за същия период ще се спира и движението на моторните превозни средства в района на стадион „Христо Ботев“ в следните отсечки:

бул. „Източен“ – от кръстовището с бул.“Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул.“Санкт Петербург“;

ул. „Богомил“ – от кръстовището с бул.“Източен“, до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

ул. „Варшава“ – от кръстовището с ул.“Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“;

ул. „Димитър Ризов“ и продължение ул.“Цветан Лазаров“ – от кръговото кръстовище с бул.“Освобождение“, до кръговото кръстовище с ул. „Лев Толстой“.

Целта на всички мерки за безопасност, предприети от ръководството на ОДМВР – Пловдив, е футболната среща да се превърне в един истински спортен празник, без инциденти и неприятни емоции".

ВИЖТЕ ОЩЕ - "Битка към финала": Ботев Пловдив с настръхващи кадри - Ивелин Попов надъхва преди ЦСКА! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички