Мартин Камбуров се нареди десети в класация, оглавявана от Кристиано Роналдо и Лионел Меси


Мартин Камбуров се нареди десети в класация, оглавявана от Кристиано Роналдо и Лионел Меси
Снимка: Marin Bonev / LAP.bg

2862 0

Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) публикува класация на най-добрите голмайстори в националните шампионати през 21 век.

Напълно логично, на челните места са суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси, но е любопитно да се отбележи, че един българин затваря Топ 10!

Бившият играч на Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус е №1 със своите 498 попадения. Зад него се нарежда легендата на Барселона и настоящ футболист на ПСЖ с 487 гола.

Зад CR7 и Бълхата е шведът Златан Ибрахимович - 392. Четвъртото място в класацията на IFFHS е за Луис Суарес (364), а Роберт Левандовски се нарежда пети с 357 попадения. 

На десета позиция с 287 гола през 21 век е Мартин Камбуров! Бившият нападател на Локомотив Пловдив, ЦСКА и още редица български клубове, който се отказа от футбола преди година, изпреварва доста известни имена - веднага след него са Серхио Агуеро (282), Самуел Ето'о (282), Давид Вия (280) и Гонсало Игуаин (279).

ВИЖТЕ ОЩЕ - Как реагира Меси, когато Неймар му предложи да изпълни дузпа и да поведе на Роналдо (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички