Истинско нашествие от скаути от чужбина за последния кръг от редовния сезон в Първа лига


Истинско нашествие от скаути от чужбина за последния кръг от редовния сезон в Първа лига
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2359 0

Истинско нашествие на пратеници на клубове от Полша и Унгария ще има през този уикенд за мачовете от последния кръг на редовния сезон в родната Първа лига. Те ще присъстват основно на двубоите, които ще се проведат в София.

Клубовете, които са изпратили свои скаути, са унгарските МТК (Будапеща) и Залаегерсег, както и лидерът в полската втора дивизия ЛКС (Лодз), съобщава „БТА“. ЛКС ще бъде представен от скаута си за Балканите Лукаш Мика. Той идва у нас по един или два пъти всеки сезон за оглед на българския пазар.

МТК (Будапеща) в момента е във втора дивизия в Унгария, но три кръга преди края почти сигурно си е гарантирал връщане в елита. В местната втора лига отборите нямат право да използват чужденци и всеки спечелил промоция трябва да прави сериозна селекция, за да създаде боеспособен отбор за следващата кампания.

Залаегерсег пък спечели купата на страната и ще играе в европейските турнири. В България ще дойде един от членовете на техническия съвет - Марк Макаай.

Посочва се, че първият мач от плановете на пратениците е Локомотив София - Арда Кърджали в събота, а веднага след това ще заминат за Бистрица, където от 20:00 часа ще се срещнат ЦСКА 1948 и Славия.

На следващия ден те ще бъдат на Националния стадион за дербито на дъното Септември София - Пирин Благоевград. Турът им ще завърши на новия стадион "Христо Ботев" в Пловдив, където ще играят Ботев и Лудогорец.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ще има ли обрат? Апелативната комисия реши дали ще разгледа жалбата на ЦСКА за намаляване на наказанието

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички