България отново пада в ранглистата на ФИФА-вече и ОАЕ са пред нас


България отново пада в ранглистата на ФИФА-вече и ОАЕ са пред нас
Снимка: БГНЕС

1126 0

Българският национален отбор по футбол се свлече с още 8 места в месечната класация на ФИФА и вече заема 77-а позиция с 446 точки. Това е съвсем очаквано с оглед на факта, че България не игра не Евро 2016, а на турнира "Кирин Къп" в Япония записа унизителни загуби от домакините и от тима на Дания. След поредното падане в разнглистата вече дори отборът на Обединените арабски емирства се намира пред България.

В топ 10 на класацията има сериозни размествания, като най-голямо е изкачването на Франция . "Петлите", които са съперник на трикольорите в квалификациите за световното през 2018 година, вече са на 7-ма позиция, след изкачване с 10 места.

Европейският шампион Португалия се изкачва с 2 места в ранглистата и вече е 6-ти. В топ 5 размествания няма. Лидер в подреждането остава Аржентина с 1585 точки, следвана от Белгия, Колумбия, Германия и Чили.

Много сериозен прогрес бележи полуфиналистът на Евро 2016 Уелс - 15 позиции нагоре и вече е 11-ти. Хърватия също се издига сериозно, с напредък от 12 места и се нарежда на 15-тата позиция, а Полша с 11 места и вече е 16-та.

Сензацията от Евро 2016 Исландия прави страхотен скок с 12 позиции и се нарежда на рекордното за страната 22-ро място.

От съперниците на България за световното през 2018 година освен Франция - прогрес бележи единствено Беларус с 6 места, което им отежда 72 позиция и вече единственият съперник, който е по-надолу от България в ранглистата, е отборът на Люксембург, който се намира на 146 позиция. Холандия минава с 12 позиции надолу и вече е 26-та, а Швеция с 5 места до 40-тото.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички