"Бяхме употребени и изхвърлени": Стойчо Младенов обясни каква е целта на престоя му в ЦСКА 1948


"Бяхме употребени и изхвърлени": Стойчо Младенов обясни каква е целта на престоя му в ЦСКА 1948
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

2377 0

Бившият футболист и треньор на ЦСКА и настоящ оперативен директор в ЦСКА 1948 - Стойчо Младенов, даде интервю за предаването "За спорта без клишета" по "БТВ", в което заяви, че е бил употребен и изхвърлен от "Българска армия" и обяви каква е целта на неговия престой в Бистрица.

"В ЦСКА винаги е съществувала една мистика, тайнственост. Имаше (преди) една последователност в политиката на ЦСКА, всички ръководители я спазваха. На най-добрите и заслужили футболисти даваха възможност да продължат да работят в системата на ЦСКА, докато сега се получава обратното - употребяват ни и ни захвърлят. И ни принуждават да взимаме такива решения, каквото взех и аз", каза в началото Екзекутора на Ливърпул и продължи:

"Любовта ми към ЦСКА никой не може да ми я отнеме. Това, че съм преминал сега в ЦСКА 1948 - един клуб, създаден и основан от фенове на ЦСКА, и бивши мои колеги… Искам да попитам защо ние сме там? Бяхме употребени и изхвърлени. Мен ме принудиха. Отнесоха се много лошо с мен. Отношението след декември беше катастрофално! Къде да отида? Тук виждам, че цесекарството се спазва".

Стойчо Младенов допълни, че се е убедил, че ЦСКА 1948 не е създаден, за да пречи на ЦСКА, както са му казвали преди: "Целта на моето влизане в ЦСКА 1948 - да имаме единен ЦСКА. Никой не приема две ЦСКА-ата. Не може да има такова разделение. И аз така мислех, и на мен така ми говориха, че ЦСКА 1948 е създаден, за да пречи на другото ЦСКА, но сега се убедих, че не е така".

"В клуба, в който ще работя, не пречим на никого. Една от задачите ми е да стоплим отношенията с ЦСКА, да имаме разбирателство. Да имаме единен ЦСКА. ЦСКА на феновете. Вие представяте ли си, ако се обединим всички, какъв ЦСКА може да притежаваме? Аз си го представям и мечтая за това!".

65-годишният Младенов каза и че осъзнава, че е засегнал много фенове на ЦСКА с приемането на поста в ЦСКА 1948, но "във времето те ще разберат защо съм прав":

"Знам, че феновете се засегнаха много. Знам за тяхната реакция и тяхното разочарование, но във времето те ще разберат защо съм прав и защо съм отишъл тук. Защото искам единен ЦСКА и тук мога да работя за този единен ЦСКА. Никой не го устройва да има две ЦСКА-ата. И във времето ще видите отново, че имаме един ЦСКА. В това съм убеден, защо тези, които работят в 1948, са не по-малко цесекари от тези, които в момента са на "Армията". Не по-малко!".

Вижте още: Звезда на ЦСКА 1948 направи голямо разкритие и обяви как отборът на Любо Пенев ще победи ЦСКА

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички