БФС вече няма да вади отбори от елита по примера на Литекс


БФС вече няма да вади отбори от елита по примера на Литекс

1334 0

Отбор, който напусне самоволно терена по време на мач , вече няма да бъде изхвърлян от елита, а ще плаща голба в размер на 100 хил. лева. Подобно нововъведение е залегнало в новата наредба на БФС за "А" група за сезон 2016/17 година.

От родната централа са решили да променят въпросната спорна точка след суперскандала с Литекс, който се разрази в края на миналата година. Тогава шефовете на "оранжевите", бесни от отсъжданията на съдията Георги Йорданов, решиха да извадят отбора от дербито на "Георги Аспарухов" срещу "Левски". Това предизвика сериозни катаклизми в родния футбол, като всички срещи на ловчанлии бяха анулирани и класирането бе пренаредено, а "А" група остана с 9 отбора през пролетта, пише "Меридиан мач".

Васил Божков с официална позиция за намеренията си към ЦСКА

Сега отбор ще бъде изхвърлян от Първа лига, само при положение, че става дума за рецидив - т.е. след като вече е бил глобен със 100 хил. лева, играчите му отново напуснат терена в друг мач. Друг е въпросът, че самата финансова санкция може да бъде доста по-тежка за опредеелни отбори, отколкото тяхното изваждане от елита.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички