БФС отделя 1,2 млн. лева за Петев


БФС отделя 1,2 млн. лева за Петев
Снимка: БГНЕС

889 0

Националният селекционер Ивайло Петев ще прибере 1,2 милиона лева от БФС за следващите две години. Това предвижда договорът, който ще му предложи централата, твърди вестник "България Днес".

Контрактът, който футболният шеф Борислав Михайлов и колегите му вече са изготвили, предвижда месечно възнаграждение от 50 000 лева за треньора, при когото "лъвовете" не можаха да се класират за пореден път на голям форум, в случая европейското първенство през 2016 г.

Освен тлъстата за родните стандарт заплата, на Петев ще бъде осигурен служебен автомобил, гориво и командировъчни пари, както и самолетни билети и хотели, за да може да следи набелязаните от него играчи. Така според груби изчисления за селекционера и дейността му ще отидат към милион и половина лева.

Съвсем отделна е метката за пътуване, повиквателни на играчи и лагерите, щаба и всичко необходимо за следващия квалификационен цикъл, в който националите ще се борят за класиране на Мондиал 2018.

Лично президентът на БФС се е застъпил за Ивайло Петев пред колегите си и е настоял той да остане въпреки краха в евроквалификациите.

Както е известно, членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов изрази мнение, че оставането на Петев ще е самоубийство за националния отбор. Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обаче увери, че специалистът ще остане на поста си. Според футболните капацитети той е и единственият вариант в момента, тъй като друг трудно би се съгласил да застане на това "течение".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички