Заявка за Евро 2024 и обещание за победи: Първите думи на Нагелсман като селекционер на Германия


Заявка за Евро 2024 и обещание за победи: Първите думи на Нагелсман като селекционер на Германия
Снимка: Getty Images

520 0

Днес (22 септември) футболната асоциация на Германия обяви официално, че Юлиан Нагелсман ще бъде новият селекционер на "Маншафта". Малко след като новината бе обявена, младият специалист даде пресконференция, на която обеща победи и даде сериозна заявка за домашното Евро 2024.

Нагелсман е нямал претенции

"Разговорите бяха изключително добри, нямаше причина да бъда убеждаван. Имаме шанса да играем на много добро Европейско първенство. Това е голяма мотивация и предизвикателство. Имаме една цяла нация зад нас. Искаме да играем определен футбол с идея. Ние се стремим да играем атрактивен футбол, който да се харесва на хората", сподели Нагелсман.

Какво ще изисква от възпитаниците си?

"Разбира се, важни са самочувствието и атмосферата. За да развиете добър дух, имате нужда и от добра идея, която играчите могат да разберат и реализират. Този план е важен, няма да е толкова сложен, колкото в клубния футбол, но става въпрос за подкрепа от страна играчите. Надяваме се, че ще видим как ще изглежда това в следващите два международни мача".

Философията на специалиста

"Имаме идея, която искаме да реализираме, но не е нужно да е толкова сложна, че да не може да бъде изпълнена. Трябва също така да можем да реагираме на определени неща преди Европейското. Няма да имаме 14 различни системи, но трябва да можем да реагираме срещу всеки опонент".

Продължителността на контракта

"За мен е много важно акцентът да е върху Европейското. Аз и федерацията искаме да направим добър домакински турнир. Втори важен момент в преговорите беше доверието. Аз съм добър пример - имах дълъг договор (в Байерн). Работата трябва да създава доверието, а не хартията. Ако имаме успешен турнир, нищо не е изключено от моя страна. Това, което е написано в договора - не винаги важи. Наскоро го изпитах (в Байерн)".

Европейското първенство - голямата цел

"Когато участвате в турнир, винаги искате да го спечелите. Това се разбира само по себе си. В САЩ ще получа по-добра представа за отбора. Имаме голямо доверие в способностите на нашето ядро от футболисти", добави още Нагелсман.

*Още новини от света на футбола четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Хайнц от ЦСКА не е само конте - той има бизнес с облекло

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички