Въпреки че отпадна рано-рано: Роналдо има важна причина да следи Европейското първенство


Въпреки че отпадна рано-рано: Роналдо има важна причина да следи Европейското първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

1486 0

Приключението за Кристиано Роналдо и Португалия на Европейското първенство по футбол през тази година продължи едва в 4 двубоя, като "мореплавателите" не успяха да защитят трофея си, след като отпаднаха на осминафиналите от Белгия след поражение с 0:1.

Въпреки това петкратният носител на "Златната топка" си гарантира, че ще се говори за него и след отпадането му, тъй като още в груповата фаза вкара цели 5 гола и оттогава и до този момент оглавява подреждането при голмайсторите на Евро 2020.

Той успя да се разпише на два пъти срещу Унгария и Франция, както и веднъж срещу Германия в "групата на смъртта". В елиминационната среща срещу "червените дяволи" не съумя да го стори.

Всъщност, има футболист, който е реализирал колкото Роналдо на това състезание. Става въпрос за чеха Патрик Шик, който също има 5 гола. Въпреки това той остава зад португалеца в класацията, тъй като няма нито една асистенция (Кристиано има една - головият пас към Диого Жота срещу Германия).

Шик обаче също вече не е част от състезанието, като това важи и за всички футболисти, които са с по 1 попадение по-малко (с по 4 гола) - Карим Бензема (Франция), Емил Форсберг (Швеция) и Ромелу Лукаку (Белгия). Джердан Шакири, Роберт Левандовски, Харис Сеферович и Жоржиньо Вайналдум, които са с по 3, също са аут.

Така най-реална опасност за Кристиано и голмайсторския му приз на Евро 2020 остават Рахийм Стърлинг (Англия - 3 гола), Каспер Долберг (Дания - 3 гола), Хари Кейн (Англия - 3 гола), Пабло Сарабия (Испания - 2 гола), Чиро Имобиле (Италия - 2 гола), Йоаким Мееле (Дания - 2 гола), който обаче е защитник, Феран Торес (Испания - 2 гола), Алваро Мората (Испания - 2 гола), Лоренцо Инсинье (Италия - 2 гола), Матео Песина (Италия - 2 гола), Юсуф Поулсен (Дания - 2 гола) и Мануел Локатели (Италия - 2 гола).

Трябва да се отбележи, че само някои от споменатите играчи имат реални шансове да изпреварят Роналдо. А това е едно от малкото постижения, които липсват на сметката му, напомня "Марка", тъй като не е ставал еднолично голмайстор на европейско първенство до момента.

Разочарованието в португалеца от отпадането бе огромно. И въпреки това - дни по-късно, няма и помен от яда му, след като се пече на яхта с усмивка до ушите (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички