ВИДЕО: Роналдо отговори подобаващо: нов хеттрик, доближава се до абсолютен рекорд


ВИДЕО: Роналдо отговори подобаващо: нов хеттрик, доближава се до абсолютен рекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

5039 0

Напук на критиките за представянето си на клубно ниво, Кристиано Роналдо отново избухна с националната фланелка. Той реализира хеттрик номер 9 за Португалия (7-ми откакто навърши 30 години) при победата с 6:0 над Литва. Второто попадение на 34-годишния нападател бе особено красиво (вижте го на видеото в края).

Това бе 98-ми гол за петкратния носител на "Златната топка". Той остава само на две от кота 100 с национална фланелка. Тя е достигната само от един играч - Али Даеи (Иран), който е с абсолютния рекорд от 109 попадения. Именно в него се е прицелил футболистът на Ювентус. Още в неделя Роналдо ще има удобен шанс да запише юбилейния гол номер 100 при гостуването на Люксембург.

Въпреки разгрома вчера, "мореплавателите" ще трябва да спечелят и последния си двубой (срещу Люксембург), за да са сигурни за класирането си на Евро 2020. Сърбия притиска Португалия, след като надделя над Люксембург с 3:2. Съседите ни ще гонят задължителна победа срещу вече спечелилия групата Украйна, за да имат шанс да се класират при издънка на Роналдо и компания.

А как опонира Фернандо Сантош на Маурицио Сари и какво заяви за Роналдо преди мача - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички