Велико: Фамозен гол от центъра в 4-ия ден на Евро 2020! (ВИДЕО)


Велико: Фамозен гол от центъра в 4-ия ден на Евро 2020! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

11726 0

Европейското първенство по футбол е едва в четвъртия си ден, а футболните фенове вече видяха абсолютния фаворит за Гол №1 на Евро 2020! Нападателят на Чехия Патрик Шик сътвори истински шедьовър, който ще остане в историята на европейските първенства като един от най-великите голове.

В двубоя срещу Шотландия Патрик Шик откри резултата в 42-ата минута, но по-интересното дойде след почивката, когато Шик реализира второто си попадение в мача - и то какво! Нападателят на Чехия овладя топката в центъра на игрището, подхващайки контраатака за своя отбор.

Вместо да потърси комбинация със съотборник обаче Шик реши директно да стреля от централната зона, хващайки неподготвен стража на Шотландия, който беше излязъл няколко метра напред спрямо голлинията. Ударът на Шик беше толкова прецизен, че успя да прехвърли стража и да попадне в мрежата.

В неделя пък феновете на футбола станаха свидетели на още един голов шедьовър, но във вратата на Нидерландия (вижте го тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички