В Украйна са категорични, че Русия пропуска Евро 2024, Германия не иска и Беларус


В Украйна са категорични, че Русия пропуска Евро 2024, Германия не иска и Беларус
Снимка: GettyImages

1283 0

Националният отбор на Русия е напът да пропусне и Европейското първенство по футбол през 2024 г. Президентът на Футболната асоциация на Украйна Андрей Павелко съобщи в социалните мрежи, че Изпълнителният комитет на УЕФА ще представи официалното си решение да не допуска страната до квалификациите за надпреварата.

"Руснаците просто няма за какво да се готвят. Както поискахме, Русия няма да присъства на жребия за квалификациите, който ще се тегли на 9 октомври във Франкфурт, Германия. И поне до 2024-а година те няма да видят официални международни футболни състезания! Евро 2024 ще се проведе без държава-агресор! Слава на Украйна!", написа Павелко в страницата си във Фейсбук.

Към момента Европейската Централа не е излизала с официално решение по случая, а Павелко обяви, че ще продължава да работи с УЕФА за разширяването на санкциите срещу Русия. Междувременно германският министър на вътрешните работи сподели, че според него и Беларус трябва да бъде лишена от правото на участие в Европейските квалификации.

Вижте в коя урна на жребия се очаква да бъде в България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички