Украйна - Северна Македония: Единият отбор ще полети, другият ще кацне аварийно


Украйна - Северна Македония: Единият отбор ще полети, другият ще кацне аварийно
Снимка: Getty Images/ колаж: SportLive

1494 0

В седмия ден от старта на Европейското първенство по футбол един срещу друг ще се изправят отборите на Украйна и Северна Македония! И двата тима не успяха да запишат победи в първите си мачове - "жълто-сините" отстъпиха пред Нидерландия с 2:3 в драматичен сблъсък, а съседите ни бяха надиграни от Австрия с 1:3.

КОГА Е МАЧЪТ?

Украйна и Северна Македония излизат един срещу друг днес (17 юни) от 16:00ч. българско време. Двубоят ще се изиграе на стадион "Арена Национала" в Букурещ, Румъния! 

НОВИНИ ПРЕДИ СРЕЩАТА

Нападателят Олександър Зубков получи контузия в мача срещу "лалетата" и има вероятност да пропусне срещата със Северна Македония. 

Александър Зинченко и Руслан Малиновски имат много голям опит на високите сцени и в съблекалнята на тима разчитат те да играят основна роля във втория мач на Украйна на ЕВРО 2020!

Илия Несторовски получи тежка контузия и бе изваден от състава на Северна Македония за турнира. Радващата новина в лагера на отбора е, че неостаряващият Горан Пандев, който отбеляза попадението срещу Австрия няма болежки и ще бъде готов за втория мач на отбора си от Европейското първенство по футбол!

В Украйна не се притесняват от схемата на игра 5-3-2 на северномакедонците, докато медиите в нашата съседка са оптимистично настроени за изхода на срещата!

СИТУАЦИЯТА В ГРУПАТА

Вторият мач на такива турнири винаги е от ключово значение, още повече след ТАКЪВ първи кръг! Австрия и Нидерландия са лидери с по 3 точки, докато днешните съперници имат 0 точки и ако направят равенство, то едва ли ще запазят големи шансове да продължат напред като един от най-добрите 3-ти отбори в групите. Именно затова този мач е толкова важен - единият отбор може да "полети", а другият да "кацне" аварийно!

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Украйна (4-3-3): 

Бущан, Миколенко, Матвиенко, Забарний, Каравеев, Сидорчук, Шапаренко, Малиновски, Зинченко, Ярмоленко, Яремчук

Северна Македония (5-3-2):

Димитриевски, Веловски, Муслиу, Ристовски, Алиоски, Елмас, Адеми, Барди, Николов, Трайковски, Пандев

ИГРАЧИ НА ФОКУС

Роман Яремчук и Андрий Ярмоленко - голмайсторите срещу Нидерландия! Нападателите на Гент и Уест Хям показаха доста добро разбирателство по време на срещата с "лалетата", дори и срещу техните опитни защитници. С основание можем да твърдим, че те ще са играят основна роля и в този мач. Александър Зинченко също може да се открои с асистенция или дори гол!

Горан Пандев - почти всички интересно в мача срещу Австрия идваше именно от 37-годишния нападател на Дженоа. Със своя огромен опит той знае къде точно и кога да застане и на футболен език - чете играта! Левият бек на Северна Македония и Лийдс - Езджан Алиоски също не е за подценяване и може да изиграе ключова роля в двубоя с някое свое прецизно подаване!

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- В последните 20 години двата отбора са се срещали 4 пъти!

- Украйна има две победи, равенство и една загуба!

- Нито един мач между тези два отбора не е завършвал с повече от 2 отбелязани гола (2015 година - 2:0 за Украйна)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички