УЕФА първо обясни защо Евро 2020 си остава със същото име, но след това го обяви за грешка


УЕФА първо обясни защо Евро 2020 си остава със същото име, но след това го обяви за грешка
Снимка: Getty Images/Gulliver

2354 0

От УЕФА внесоха допълнителни разяснения за Европейското първенство по футбол, след като стана ясно, че то ще се изиграе през 2021 година. Едно от нещата, което прави впечатление е, че ще се запази името Евро 2020 и няма да е Евро 2021. Или поне това бе обяснено първоначално от европейската футболна централа. Няколко часа след съобщението обаче от УЕФА обявиха, че това е било публикувано по грешка.

Турнирът ще се проведе между 11 юни – 11 юли 2021. Отлагането на Евро 2020 бе обявено във вторник и бе предизвикано от пандемията от коронавирус. А ето и какво написаха от УЕФА преди да се извиняват за грешката си:

Това издание на форума трябваше да отбележи 60-годишнината от първото издание. Точно заради юбилея бе взето решение турнирът да се организира в 12 града в 12 различни страни. "Вярваме, че местата, които сме определили, ще останат същите и по този начин ще останем верни на първоначалната си визия за турнира - да организираме истинско общоевропейско събитие, с което да отбележим 60-ия рожден ден на европейските първенства. Турнирът ще продължи да бъде известен като "Евро 2020".

На въпрос какво ще случи с другите турнири: "Всички останали надпревари бяха отложени до второ нареждане. Работим върху решение за всяко едно от тях и се надяваме скоро да се възможно да се подновят мачовете". Турнирът за Евро 2021 за жени трябва да бъде преместен, за да има място в календара за Евро 2020, а Лигата на нациите е с неясно бъдеще. Въпреки че Европейското първенство не е било отлагано, то това се е случвало с други важни и значими първенства. Вижте подробности - в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички