УЕФА иска от Англия гаранция за чужди фенове във финалната фаза на Евро 2020


УЕФА иска от Англия гаранция за чужди фенове във финалната фаза на Евро 2020
Снимка: Guliver/GettyImages

906 0

Европейската футболна централа - УЕФА изрази надежда, че властите във Великобритания ще вдигнат карантинните рестрикции за чуждестранните фенове, които искат да гледат финалната фаза на Евро 2020.

Полуфиналите и финала на турнира ще се проведат на "Уембли" в Лондон, но според настоящите предписания на здравните власти във Великобритания всички граждани на страни от "кехлибарения" списък, в който попадат почти всички европейски държави, трябва да преминат 10-дневен карантинен период.

"Преговаряме за елиминационните кръгове, особено за полуфиналите и финала. Ясно е, че големият въпрос е свързан със статута на чуждестранните зрители", каза Мартин Келън от УЕФА.

"Всеки ден говорим с местните власти и се надявам, че ще стигнем до задоволително решение заедно с английското правителство. В момента е твърде рано да кажем каквото и да било, но има окуражаващи сигнали, че може и да има чужди фенове", говори още Келън.

Британското правителство вече разреши за финалната фаза на турнира капацитетът на "Уембли" да бъде увеличен на 50 процента до над 40 000 души. Много малко вероятно е обаче за финала правителството на Борис Джонсън да позволи 100 процента запълняемост на трибуните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички