Този път в Испания: Европейското първенство е най-срамният турнир, тотално нагласен за Англия


Този път в Испания: Европейското първенство е най-срамният турнир, тотално нагласен за Англия
Снимка: Getty Images

5114 0

Наближава моментът за големия финал на Европейското първенство по футбол. А с това се увеличават и теориите на големи престижни издания в страни на Стария континент, които вярват, че самият турнир е предварително плануван да бъде спечелен от единия финалист - Англия.

След като в Италия заподозряха първи, че Евро 2020 е "подарък" за Англия от УЕФА (ето причините), сега и в Испания се усъмниха относно феърплея в юбилейния турнир. А опорните точки, на които се позовават, са и тези, които отбелязаха на Апенините.

Твърденията бяха отправени в национален ефир по време на едно от най-популярните ТВ шоута в страната - "Ел Чирингито". Водещият - Хосеп Педрерол, зададе прямо въпроса на своя колега - "Мислиш ли, че УЕФА организира турнира, така че Англия да е на финал и да го спечели?".

Журналистът отговори: "За мен това е най-срамното състезание, което сме излъчвали. Това е жалко. Имаше мачове в градове, които дори не са европейски по никой критерий. Имаме финал, който е подготвен за страна, която напусна Европейския съюз.

Всичко е абсолютно нагласено. Те играха всичките си мачове у дома, с изключение на един. Всичко е тотално нагласено за Англия. Всичко, което липсваше от пъзела, бе помощта, която бе получена чрез измислената дузпа в мач, който се оказа сложен за спечелване".

Английските медии реагираха бурно на тези коментари и се обединяват около мнението, че "на много хора не се харесва Англия най-сетне да спечели този голям трофей и завижда". Реакциите на феновете от Острова пък са далеч по-подигравателни и агресивни спрямо твърденията, направени в Италия, Испания, а и на други места.

Пет причини защо Англия ще спечели Евро 2020!

Пет причини защо Италия ще спечели Евро 2020!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички