И Уругвай е на осминафинал на Световното първенство, но не убеди с играта си


И Уругвай е на осминафинал на Световното първенство, но не убеди с играта си
Снимка: Getty Images/Guliver

3079 0

Уругвай е вторият отбор на Световното първенство по футбол 2018, който се класира за елиминационната фаза. "Албиселесте" обаче по никакъв начин не убедиха с играта си, след като спечелиха едва-едва с 1:0 срещу слабака Саудитска Арабия, а единственият гол падна след грешка на вратаря.

В мач №100 за Уругвай Луис Суарес отбеляза победния гол в 23', след като при  центриране от корнер вратарят се размина с топката, а тя попадна в нападателя на Барселона, който нямаше проблем да се разпише в опразнената врата.

Играта на двукратният световен шампион обаче по никакъв начин не убеди за втори пореден двубой. Отборът трудно създаваше добри положения за гол, а във втори пореден двубой и Суарес, и Кавани не се представиха на необходимото ниво, на което се надяват феновете на отбора.

Фактът обаче е, че Уругвай  е на осминафинал, а след няколко дни в директен спор с Русия ще се определи победителят в група A.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' Кавани свали дълга подаване към наказателното поле за Суарес, който веднага пробва удар с левия крак, но защитник на арабския тим съумя да блокира топката. В 4' и символичните гости можеха да отбележат, но в последния момент Ал Харби беше блокиран от Годин в пеналтерията.

Въпреки че "зелените соколи" играеха добре, в 23' падна гол за уругвай. След центриране от корнер вратарят се размина с топката и Суарес необезпокояван засече в опразнената врата - 1:0 за "урусите".

Голът обаче не "отпуши" силната южноамериканска селекция. Вместо това Саудистка Арабия се опита да натисне своя съперник, но до гол така и не се стигна. Уругвай имаше своите шансове на контраатака, но не се възползва от тях заради слабите подавания на Бентанкур и Весино.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с добро изпълнение на пряк свободен удар от страна на Луис Суарес, но вратарят Ал Оуаис съумя да избие топката. "Урусите" се опитаха да натиснат в следващите минути, за да вкарат гол на успокоението. Това можеше да стане в 60', но перфектното центриране в пеналтерията на Единсон Кавани беше опропастено от Санчес, който с глава от 2 метра прати топката високо над вратата. 

В 68' "небесносините" отново можеха да вкарат гол, като Санчес центрира от пряк свободен удар, но Мартин Касерес не успя да свали топката добре и ударът му мина малко над вратата.

До края на мача единствено Кавани получи 100%-ов шанс да се разпише във вратата на Саудитска Арабия, но пропиля единствения си добър шанс в мача - 1:0 и скромна победа за Уругвай.

СЪСТАВИ:

Уругвай: Муслера, Касерес, Годин, Хименес, Варела, Родригес, Бентанкур, Весино, Санчес, Кавани, Суарес

Саудитска Арабия: Ал Оуаис, Ал Бураяк, Хаусауи, Албулаи, Ал Шахрани, Бахбир, Ал Фарай, Отауф, Ал Джасим, Ал Даусари, Ал Харби

Преди мача

Големият фаворит в група А Уругвай ще се изправи днес срещу аутсайдера Саудитска Арабия. Луис Суарес и компания стартираха с изключително трудна победа срещу Египет, като победното попадение падна чак в добавеното време на срещата.

Саудитска Арабия пък започна с домакините от Русия и отнесоха пет гола във вратата си в първия двубой от Мондиал 2018. 

В предишната среща Луис Суарес и Единсон Кавани, които през сезона отбелязаха близо 100 гола за клубните си отбор, ще трябва да се докажат и да донесат победата на своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички