Роналдо бе пред историческо постижение, ако не бе коронавирусът


Роналдо бе пред историческо постижение, ако не бе коронавирусът
Снимка: Getty Images/Guliver

5783 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо можеше да запише историческо постижение на днешната дата (27.03), ако не бе възникнала ситуацията с коронавируса и не бяха прекратени двубоите из цяла Европа - както за клубовете, така и за националните отбори.

Както е известно, петкратният носител на "Златната топка" има впечатляващите 99 гола за националния отбор на Португалия, като е само на 1 попадение от 100-те, до които е достигал само 1 играч преди него - иранецът Али Даи.

Това попадение можеше да дойде именно днес (27.03), защото "мореплавателите" по програма трябваше да се изправят в приятелска среща срещу Белгия. Очевидно обаче, тези планове се нарушиха и така Роналдо ще трябва да почака.

Освен 100-те, той е подгонил и абсолютния рекордьор в целия свят по отношение на голове за националния отбор. Това е гореспоменатият Али Даи, който има 109 попадения за Иран. Междувременно стана ясно как преди години грубо влизане в краката на Роналдо е коствало мястото на юноша на Реал в първия тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички