Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №5 (15.06)


Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №5 (15.06)
Снимка: GettyImages

6116 0

Ден №4 на Европейското първенство по футбол беше изпълнен с емоции, драми, изненадващи резултати и един феноменален гол от центъра. Патрик Шик беше голямата звезда в ден, в който на терена бяха Роберт Левандовски, Алваро Мората, Родри и куп звездни играчи; Испания едва не падна от Швеция, докато Полша стартира с непланирана загуба, която може да коства много на тима. Но последният ден от първия кръг на груповата фаза обещава да направи така, че феновете бързо да забравят може би най-добрия ден на Евро 2020 до момента. 

Ден №5 от шампионата бележи включването на европейския първенец Португалия в турнира. Както е известно, "мореплавателите" получиха страхотен "подарък" като шампион, след като жребият ги натресе в групата на смъртта срещу Германия и Франция. За радост на Кристиано Роналдо и компания обаче "селесао" ще може първо да свери часовника си с мач срещу Унгария - тоталния аутсайдер в групата. 

"Маджарите" обаче не са за подценяване, след като на Евро 2016 извъртяха невероятно реми с Португалия (3:3), а самите португалци едва-едва излязоха от груповата фаза след 3 равенства на своята сметка. Така че европейските първенци със сигурност ще имат едно наум в мача, който задължително трябва да вземат, за да търсят класиране към елиминациите и продължителна защита на короната. 

Мачът, за който всички говорят, обаче е черешката на тортата не само за деня, но и като цяло за първия кръг от груповата фаза. Един срещу друг се изправят двата последни световни шампиона - Франция срещу Германия, и то в мач, който може да направи задачата на загубилия много, много сложна. 

"Петлите" са в абсолютен подем и след злощастно загубения финал на Евро 2016 спечелиха световната титла през 2018. Сега те са фаворит на букмейкърите и всички вещаят нов триумф на Дешам и компания. Германия от своя страна е далеч от абсурдната си форма през 2014 година, но с халфова линия, в която блестят имената на Кроос, Кимих и Мюлер, Бундестима може да създаде проблем на всеки отбор на планетата. Дори Франция. 

За съжаление, в днешния ден има само два мача от Евро 2020, ето и как са разпределени те: 

Програма на Европейското първенство по футбол за днес (15.06)

19:00 часа: Унгария - Португалия от група F; ТВ канал: БНТ1/БНТ3 

22:00 часа: Франция - Германия от група F; ТВ канал: Нова/Диема Спорт 2 

Ако имате интерес към всички мачове на шампионата, може да видите кога са всички в нашата пълна ТВ програма на Европейското първенство по футбол

Ето и част от най-интересните моменти на Евро 2020 през ден №4: 

Гол от центъра на Евро 2020 побърка милиони (ВИДЕО)

Типична испанска немощ: 1000 паса, 14 положения, 0 гола

Левандовски и компания с брутален провал на старта 

Безумният късмет, който спаси Испания срещу Швеция (ВИДЕО)

УЕФА заплашила Дания със служебна загуба, ако не доиграе мача 

Първи червен картон на Евро 2020 (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички