Преди 1/2-финала на Европейското първенство: Шмайхел удари Англия в болното място и каза това, което всички си мислим (ВИДЕО)


Преди 1/2-финала на Европейското първенство: Шмайхел удари Англия в болното място и каза това, което всички си мислим (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7015 0

Англия мечтае за триумф на домашната сцена и е съвсем близо до това на Европейското първенство по футбол. Преди да стигне заключителния мач обаче трябва да се справи с Дания на полуфиналите. А един от лидерите на датчаните - вратарят Каспер Шмайхел, отговори брутално на журналистически въпрос, с което удари "трите лъва" по болното място.

Както е известно, популярна песен за английски фенове е "Идва си вкъщи". Тя е измислена преди Европейското първенство по футбол през 1996-а година, на което Англия е домакин. Отнася се за трофея, като след онзи момент се изпълнява на всички световни и европейски първенства, без значение кой е домакинът.

Този път обаче островитяните в действителност ще приемат полуфиналите и финала, така че става още по-актуално. Единственото противоречие е, че всъщност... трофеят никога не е бил вкъщи, тъй като Англия никога не е печелила европейско първенство, което е и болезнена тема за местните фенове и играчи.

На пресконференцията преди полуфинала журналист запита Шмайхел дали е чувал за фразата, превърнала се в песен, и какво би значело за него, ако успее да спре "трофея да си отиде вкъщи". А отговорът му бе брутален.

"Някога бил ли е вкъщи всъщност? Имам предвид - някога печелили ли сте европейското?" - казва стражът, като получава отговор: "През 1966 година беше вкъщи". Все пак Каспер се оказва достатъчно подготвен и информиран и печели "словесната битка", като отбелязва: "Е, това не беше ли на световно ниво".

Междувременно капитанът на Англия Хари Кейн предупреди, че всичко може да приключи много бързо в 1/2-финала на Евро 2020.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички