ИЗВЪНРЕДНО: Фалшива е информацията за смъртта на Мино Райола


ИЗВЪНРЕДНО: Фалшива е информацията за смъртта на Мино Райола
Снимка: Getty Images/Gulliver

7391 0

Футболният агент Мино Райола не е починал, както гласяха всички световни издания в последния час! Неговият лекар съобщи, че е отвратен от слуховете за кончината на легендарната фигура, а от неговата агенция излязоха със съобщение, че не е мъртъв, но е в тежко състояние! 

Фалшивата новина за смъртта на Райола

Първо "TgLA7" излезе с информация за кончината на Мино Райола, като последва истинска вълна - всички италиански медии потвърдиха "новината" за смъртта на агента, като последва вълна от съболезнования от феновете, медии, журналисти и дори играчи и отбори. Стигна се до там, че на официалния сайт на Реал Мадрид излезе кратко съболезнователно съобщение в памет на Райола. 

Новината бе споделена от редица реномирани медии, като един от първите, споделил новината, се оказа анализаторът Танкреди Палмиери. След това бързо информацията беше изтрита от всички, когато стана ясно, че Райола не е мъртъв. 

Каква е истината за Райола? 

Невярната новина продължи да циркулира около половин час преди да излязат първите информации, че Райола не е мъртъв, но е в тежко състояние. Журналисти на "Ню Йорк Таймс" и редица други потвърдиха от свои "сигурни източници", че новината е категорично невярна. 

Фабрицио Романо - може би най-реномираният спортен журналист в момента, пусна цитат от агенция "Анса" от доктор Алберто Зангрило от болницата "Сан РАфаеле" в Милано: "БЕсен съм от всички телефонни обаждания от псевдо-журналисти, които спекулират с живота на човек, който се бори за оцеляването си". 

Преди броени минути самият Мино Райола реагира на слуха за неговата смърт: "Настоящото ми здравословно състояние е следното: бесен съм, че за втори път за 4 месеца ме убиват. Очевидно съм способен да възкръсвам". 

Какво се случва с Мино Райола?

Той бе приет в болница в Милано през януари, въпреки че естеството на заболяването му така и не бе потвърдено, след като се беше подложил на операция.

Италианецът представлява световноизвестни играчи като Златан Ибрахимович, Ерлинг Холанд, Пол Погба, Марко Верати, Джанлуиджи Донарума, Марио Балотели и други...

Мино Райола е роден на 4 ноември 1967 година в Салерно. След това семейството му се мести в Нидерландия и там Райола изкарва своето детство. Има диплома за юрист и владее 7 езика - италиански, английски, немски, испански, френски, португалски и нидерландски. 

Играе футбол до 18-годишна възраст, а после започва работа в "Sports Promotions", откъдето стартира и пътят му в професията, с която е известен по-целия свят. 

В последните месеци той е в тежко състояние, като е под постоянно медицинско наблюдение в своя дом. Там той продължава да върши своята работа, като движи трансферите на Ерлинг Холанд, Пол Погба и още други. Това е и причината футболни ръководители често да пътуват до Монако в последните месеци - за срещи с Райола в неговия дом. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички