Огромен жест: Oлександър Зинченко покани 10-годишно момче на тренировка на Манчестър Сити


Огромен жест: Oлександър Зинченко покани 10-годишно момче на тренировка на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

983 0

Защитникът на Манчестър Сити Олександър Зинченко покани 10-годишно украинско момче да тренира с него в клубната база на отбора, след като то е принудено да напусне родината си след руската инвазия в Украйна.

25-годишният играч публикува в понеделник в своя профил в социалните мрежи поредица от снимки, на които тренира заедно с начинаещия футболист Андрий.

Младежът е един от над 19 500-те украински бежанци, пристигнали в Обединеното кралство, откакто Русия започна пълномащабна война в Украйна в края на февруари.

Под снимките Зинченко написа емоционален текст, който цели да вдъхне кураж на всички, които са принудително прокудени от домовете си заради военният конфликт.

"Това е Андрий. Той е на 10 години. Днес той вече е в безопасност. Както повечето украинци, той и семейството му са били принудени да напуснат домовете си заради войната. Преди още 75 дни това момче мечтаеше да стане футболист и тренираше безгрижно с отбора си.

Днес той мечтае само за едно - за мир в нашата страна. За нормалния живот у дома.Много ме боли, че заради войната в Русия днес в Украйна има много деца като Андрий. Лишен е от детство, а още по-лошо - от живот", гласи посланието.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Италиански вратар, роден в Русия, бе многократно ранен, бранейки Украйна. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички