Официално: Бившият треньор на Барселона Роналд Куман се завръща във футбола!


Официално: Бившият треньор на Барселона Роналд Куман се завръща във футбола!
Снимка: Getty Images

4497 0

Бившият наставник на Барселона Роналд Куман ще се завърне като старши треньор на Нидерландия след края на Световното първенство в Катар, а новината бе потвърдена официално от ръководството на местната футболна федерация!

След края на Мондиал 2022 настоящият селекционер Луис ван Гаал ще сдаде поста. 70-годишният треньор разкри през миналата седмица, че се лекува от агресивна форма на рак на простатата.

За Роналд Куман това ще бъде втори престой начело на "лалетата". Той имаше успешен период от две години и половина, преди да напусне, за да се присъедини към Барселона през 2020 година. Нидерландската футболна асоциация обяви, че Ван Гаал е одобрил избора на Куман:

"Консултираха се с мен, аз имам думата. Преди година бях единственият наличен треньор, който имаше опит, а сега това се отнася и за Куман. Той ще бъде добър наследник", каза Ван Гаал пред "De Telegraaf".

В изявление на сайта на футболната Централа Куман добави:

"Очаквам с нетърпение новото сътрудничество. Преди малко повече от година и половина със сигурност не напуснах нидерландския национален отбор от недоволство. Престоят ми беше добър, резултатите бяха добри, а контактът с международните играчи беше добър. Скоро ще продължим по този път. Това е сигурно!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички