Оцелял в ада на Чапекоензе: Пилотът не ни каза, че падаме, а че кацаме


Оцелял в ада на Чапекоензе: Пилотът не ни каза, че падаме, а че кацаме
Снимка: Getty Images/Gulliver

6917 0

Единият от оцелелите в адската самолетна катастрофа край Колумбия - Ервин Тумури, разкри шокиращи подробности от минутите преди падането на самолета.

Самолетният техник бе оцелелият в трагедията, който се размина с най-малко наранявания след катастрофата. За него се говореше, че е заел поза на ембрион преди падането и затова е запазил живота си.

Пред местното радио в Меделин техникът разкри, че пътниците в самолета, погубил голяма част от футболния отбор Чапекоензе, не са знаели, че предстои катастрофа до последно.

"Никой не знаеше какво се случва. Всички мислехме, че става дума за кацане, както ни казаха пилотът и неговият екипаж. Почувствахме спад във височината, но през цялото време мислехме, че се работи за кацане. Всички очаквахме това", разказа Тумури.

"Всичко беше много бързо, в един момент самолетът започна да вибрира, изгаснаха светлините и паднаха кислородните маски. Тогава почнаха лошите вибрации в самолета, никой не знаеше, че има някакъв проблем", допълва той.

"Нямаше време за нищо. Не съм търсил куфар, нямаше и наставали хора от местата си, които да крещят. Вярвайте ми, нямаше време за нищо", категоричен е Тумури, който разкри, че е преодолял ужаса:

"Искам да продължа с тази професия. Искам да стана пилот. Вече се качвах на самолет след инцидента. В началото ме хвана голям страх, но след това всичко бе нормално".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички