Единственият път, в който Кристиано Роналдо срещна Роналдо - Феномена, на терена (ВИДЕО)


Единственият път, в който Кристиано Роналдо срещна Роналдо - Феномена, на терена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

13736 0

Дебатът кой голмайстор в пика на възможностите си е по-класен измежду Кристиано Роналдо и Роналдо Назарио (Феномена) ще остане без категоричен изход. Разликата в отговорите най-често идва от разликата в поколенията на тези, които отговарят.

Допреди 15 години би звучало абсурдно да има "втори" Роналдо след Феномена, още повече, пък, той да бъде считан от някои за дори по-добър голмайстор от бразилеца. Португалският му колега обаче си заслужи тази чест с забележително представяне и над 700 попадения.

Жалко е, че разликата в тяхната възраст не позволи да ги наблюдаваме заедно на терена - един срещу друг (или дори един до друг). Всъщност, оказва се, че има един недотам известен случай от месец юли 2004 година, когато двамата се изправят един срещу друг, макар и в приятелска среща.

Тогава 19-годишният португалец е част от отбора на Роналд Макдоналд (благотворителен дом), а 27-годишният бразилец е част от тима на  "фондация на Луиш Фиго". В онзи двубой Феномена вкарва 2 гола и неговият тим побеждава с 2:1. Разбира се, това е мач, в който резултатът е най-малко важен.

Статусът на мача и годината, от която датира, ограничават неговата популярност, както и видео материалите от него. Можете да видите една част от единствения случай на Роналдо срещу Роналдо в цялата история на футбола във видеото по-долу.

Междувременно, агентът на Кристиано Роналдо - Жорже Мендеш, разказа защо преди 17 години клиентът му отхвърли Арсенал и премина в Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички