Националът на Франция Люка Дин с любопитни думи по адрес на Анчелоти и Дешан


Националът на Франция Люка Дин с любопитни думи по адрес на Анчелоти и Дешан
Снимка: Getty Images

1465 0

Защитникът на Евертън и националния отбор на Франция Люка Дин даде интервю пред "L`Equipe" в навечерието на Европейското първенство по футбол, в което разказа любопитни моменти от работата си с Карло Анчелоти в Англия и Дидие Дешан при "петлите":

"Най-добрият тактик", така бранителят описа новия треньор на Реал Мадрид и добави:

"Той анализира опонентите прекрасно и чете играта. Опитва се да се адаптира към играчите, с които разполага всеки уикенд. Може да смени схемата по време на мач с едно щракване на пръстите. И на всичкото отгоре, знае много добре как да обясни на футболистите какво иска от тях"

"Анчелоти е добър човек и знае как да предаде думите си с хумор. По време на COVID, например, той не искаше да ходим по партита и ни каза: Ако отидете на купон, поканете ме, за да мога да ви държа под наблюдение", разказва Дин.

Попитан кой е треньорът, който му е помогнал най-много, бранителят на Евертън каза:

"Всички са ми давали по нещо. Трудно е. Анчелоти със сигурност е в челния списък. Той ми помогна да се подобря, особено във фаза защита. Може би преди това бях по-атакуващ играч, но сега се опитвам да се представям добре и в отбрана"

Люка Дин смята, че има известна прилика между Карло Анчелоти и треньора му във Франция Дидие Дешан:

"Имал съм много добри треньори, когато става въпрос за мотивационни речи. Дешан и Анчелоти, например. Те винаги успяват да те мотивират. Дешан най-често говори по 15 минути - обикновено са основните неща, но имат ефект!", споделя Дин и разказва един от паметните моменти в съблекалнята на "петлите":

"Винаги ще помня речта, която изнесе преди финала на Европейското през 2016 година. Беше направил и кратко видео, в което участваха нашите семейства - беше незабравимо" 

Незабравимо или не, Франция загуби финала на ЕВРО 2016 от Португалия, но сега ще има шанс поне частично да си върне на Кристиано Роналдо и компания - двата отбора са заедно в Група "F", която е определяна като "Групата на смъртта", тъй като в нея са още Германия и Унгария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички