На този ден: Евро 2020 трябваше да стартира


На този ден: Евро 2020 трябваше да стартира
Снимка: Gulliver/GettyImages

1188 0

Днешната дата трябваше да е по-специална за всички фенове на футбола. Именно днес бе насрочено да стартира Евро 2020, като откриващият мач, който да ни забавлява довечера щеше да е Турция - Италия на "Олимпико" в Рим.

60-годишнината от континенталния турнир предвещаваше да бъде нещо специално с двубои, проведени в 12 града домакин. Пандемията на коронавирус обаче принуди УЕФА да отложи състезанието до следващата година и феновете ще трябва да изчакат до 11 юни 2021 г., за да започне дългоочаквания турнир.

Колкото и да се радваме на Евро 2020 да искаме да започне в момента, трябва да се съгласим, че отлагането му с една година беше правилното решение. На първо място, това е безопасното нещо, което трябва да се направи, за да се защити здравето на играчите, персонала, медиите и други, особено с турнир, който ще е в няколко държави.

В края на април Изпълнителния комитет на УЕФА реши наименованието да не бъде променяно и догодина да гледаме Евро 2020, след като това бе обсъдено и с партньорите на централата и форума. Това решение ще позволи на УЕФА да запази оригиналната идея на форума, с който да се отпразнува 60-ата годишните от провеждането на Европейски футболни първенства (от 1960 до 2020 година). Освен това, ще служи като спомен занапред, за да е ясно как футболният свят, като едно семейство, се е справил с извънредните обстоятелства от COVID-19, които са мъчили не само Европа, но и целия свят.

Това е и в тон с посвещението на УЕФА да направи Евро 2020 устойчиво и да няма нови суми за разход. Твърде много брандиран с това име материал е използван преди официалната отмяна на големия форум. Смяна на името би значела унищожение на използваните средства и нужда от нови такива за изработката на нови материали.

А кои са шестте отбора, за които отлагането е най-полезно - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички