Шоу с пет гола и хеттрик видяха феновете на Стоичков и Барселона в Стара Загора


Шоу с пет гола и хеттрик видяха феновете на Стоичков и Барселона в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

7156 0

Сборният отбор от приятели на Христо Стоичков победи Легендите на Барселона от първия триумф на каталунците в Шампионска лига с 3:2 в приятелски мач, който двата отбора изиграха на стадиона в Стара Загора.

С хеттрик за българския тим се отчете единственият действащ футболист - Димитър Бербатов, който от новия сезон ще играе в индийския Керала Бластърс. С основна заслуга за попаденията му бе Мартин Петров, който асистира за първите две попадения, а Йордан Лечков подаде на Бербо за третия му гол.

За каталунския тим пък се разписаха Христо Стоичков и Дани Гарсия. Българският нападател се разписа от дузпа само няколко минути след старта на второто полувреме.

Срещата започна с по-добра игра на гостите от Барселона, които създадоха две добри положения, но без успех. В 7' пък Димитър Бербатов можеше да открие за Отбора на Стоичков, след като се справи с двама защитници на каталунците, а ударът му по земя премина на сантиметри от страничния стълб на Ангой.

В 19' бе първата смяна в тима на Стоичков, като Наско Сираков напусна терена, а на негово място се появи Стилиян Петров. Три минути по-късно Камата също излезе от терена за сметка на Мартин Петров.

В 26' пък резултатът бе открит от единствения действащ футболист на терена - Димитър Бербатов. Нападателят на Керала Бластърс получи прекрасно центриране от Мартин Петров и с глава изведе тима си напред.

Нова асистенция на Мартин Петров и нов гол на Митко Бербатов. Вторият гол във вратата на Ангой пада в края на първата част.

Втората част започна с дузпа за "гостите", след като Гошо Гинчев извърши в наказателното поле, а зад топката застана Камата. 8-цата се засили, а Стоян Колев отрази удара, но кълбото попадна обратно в Стоичков, който бе безпогрешен.

В 66' отборът на Барселона изравни резултата, след като Дани Гарсия се възползва от центриране в наказателното поле и изпревари Радостин Кишишев, за да направи 2:2.

В заключителните минути на срещата Йордан Лечков се отчете с прецизен пас за Бербатов, който елегантно се освободи от Ангой и на празна врата реализира своя хеттрик.

Преди мача

Тази вечер Стара Загора е домакин на едно от най-големите събития на годината. Легендата на българския футбол Христо Стоичков събира свои приятели от години, за да ги противопостави на "онзи" отбор на Барселона, воден от Йохан Кройф, който спечели най-престижния европейски клубен турнир през 1992 година.

На терена ще има куп звезди на българския футбол, с които Камата прекара незабравимото лято в САЩ през 1994 година, а също така и част от звездите на родния футбол в момента.

Преди повече от година носителят на Златната топка напълни националния стадион "Васил Левски" по случай своя 50-годишен юбилей, като очакванията за днешната среща са същите.

Състави:

Легенди на Барселона: Ангой; Хуан Карлос, Дею, Надал, Хара; Литманен, Попеску, Сержи; Гойкоечея, Салинас, Ескеро.

Треньор: Ферер

Отбор на Стоичков: Ганчев; Кременлиев, Хубчев, Гинчев, Кишишев; Костадинов, Лечков, Балъков, Стоичков; Сираков, Бербатов.

Треньори: Пенев, Бонев, Петков

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички