Матс Хумелс се точи да бъде лидер на Германия на Европейското първенство по футбол


Матс Хумелс се точи да бъде лидер на Германия на Европейското първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1101 0

32-годишният защитник Матс Хумелс се завърна в състава на Германия след близо двугодишно отсъствие и вече е готов да се нагърби със задачата да бъде лидер на Бундестима на Европейското първенство по футбол. Заедно с него, в тима на Йоахим Льов попадна и Томас Мюлер:

"Томас и аз винаги сме били горди да сме част от състава и ни боли за това, което се случи през 2019 година. Бях си поставил за цел да се върна отново в отбора. Исках да го направя от амбиция, но и заради честта да играя за Германия".

"Печеливш манталитет е хубав термин, но всичко е свързано с влагането на страст и усилия във всяка тренировка. Томас и аз сме играчи, които го правят, но не сме единствените. Искам да поема задачата на лидер", заяви уверено Хумелс.

За националния отбор на Германия предстоят две контроли преди старта на ЕВРО 2020 - срещу Дания на 2.06. и срещу Латвия на 7.06.

"Тези мачове са изключително важни. Не искаме да имаме лека тренировка, а да играем така, както искаме да играем на Евро 2020. Искаме от първата минута да поемем контрола и да имаме еднакъв интензитет и качество също в началото на турнира", каза още защитникът.

Немският отбор е в трудната Група "F" в компанията на Франция, Португалия и Унгария. Първото препятствие за Бундестима е именно световния шампион на "петлите", а по програма срещата ще се изиграе в петия ден на ЕВРО 2020 - 15 юни 2021 година!

 

Най-бързите играчи на Евро 2020

Ето списък на играчите с най-висока скорост в турнира.

Firstname Lastname Age
Jill Smith 50
Eve Jackson 94
John Doe 80
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички