Матс Хумелс: Единственият футболист, донесъл победа на Франция на Евро 2020


Матс Хумелс: Единственият футболист, донесъл победа на Франция на Евро 2020
Снимка: Getty Images

1694 0

Световният шампион Франция отпадна рано-рано от Евро 2020, след като загуби сензационно от Швейцария в осминафиналната фаза. Представянето на "петлите" на турнира беше далеч под нивото им, което показаха на Мондиал 2018. Макар и да спечелиха "групата на смъртта", французите записаха една-единствена победа на турнира. 

Единственият успех на Франция на тазгодишното европейско първенство дойде срещу отбора на Германия още в първия мач от груповата фаза. "Петлите" спечелиха срещата с минималното 1:0, а любопитното е, че попадението не беше отбелязано от франзузин, а от футболист на Германия. Матс Хумелс си отбеляза изумителен автогол, който не остави шансове на неговия съотборник на вратата Мануел Нойер.

Това на практика е единственото отбелязано попадение при победа на Франция на Евро 2020. В другите мачове френски футболисти се разписваха, но срещите не завършваха с победа за "петлите". Франция записа цели три равенства - срещу Унгария, Португалия и Швейцария, като в последния мач загубиха след дузпи.

А кои са трите основни грешки, които костваха прекалено скъпо на Франция на Евро 2020 - вижте в този материал!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички