Манчестър Юнайтед не остави шансове на Аякс и ликува с трофея от Лига Европа (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед не остави шансове на Аякс и ликува с трофея от Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3193 0

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, като във финала се наложи с 2:0.

В срещата на "Френдс Арена" в Стокхолм играчите на Жозе Моуриньо бяха пълни господари, като превъзхождаха съперника си във всички комоненти на играта.

С голове на Пол Погба и Хенрих Мхитарян "червените дяволи" си осигуриха участие в Шампионска лига на есен. Португалският специалист пък продължава да бъде 100%-ов във финалите от европейски клубни турнири.

Още в първата минута Валенсия центрира към Рашфорд в наказателното поле, а Онана не се разбра със защитата пред него и последва шут от разстояние на Погба, но топката премина в страни от целта.

В 10' Мата центрира остро от аут линията, но на милиметри от топката остана Фелайни, който бе непокрит в малкото наказателно поле.

Първият точен изстрел в мача обаче бе на сметката на Аякс, като Траоре опита да притеснява Ромеро, но без успех.

В 18' резултатът бе открит чрез Погба. Халфът получи добра топка пред наказателното поле от Фелайни. Французинът стреля с левия крак, като топката рикошира в защитник в червено-бяло и се превърна в неспасяема за Онана - 1:0.

Само 2' след подновяването на играта Мхитарян вкара втори гол за Манчестър Юнайтед, като след центриране в наказателното поле Смолинг отклони към малкото наказателно поле, а там арменецът бе най-съобразителен - 2:0.

Преди мача

Финалът тази вечер ще бъде в доста минорно настроение, заради терористичния атентат, който разтърси Манчестър, Англия и цяла Европа през седмицата.

Двата тима обаче ще спорят освен за пореден трофей в богатите си истории, също така и за място в Шампионска лига през есента.

Отборът на Аякс има един триумф в турнира, който е от 1991/92 година, докато "червените дяволи" за първи път в историята си ще спорят за това отличие.

Състави:

Аякс: Онана, Ридевалд, Лигт, Санчес, Велтман, Клаасен, Шьоне, Зайх, Долберг, Юнес, Траоре. 

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Валенсия, Смолинг, Блинд, Дармиан, Ерера, Мата, Фелайни, Погба, Мхитарян, Рашфорд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички