Луис Енрике викна четирима нови в лагера на Испания преди Европейското първенство по футбол


Луис Енрике викна четирима нови в лагера на Испания преди Европейското първенство по футбол
Снимка: Снимки: Getty Images, колаж: SportLive

1356 0

Селекционерът на Испания Луис Енрике е повикал четирима нови футболисти в лагера на отбора, след като стана ясно, че капитанът на тима Серхио Бускетс е заразен с коронавирус. Това са Родриго Морено (Лийдс Юнайтед), Пабло Форналс (Уест Хем), Карлос Солер (Валенсия) и Брайс Мендес (Селта Виго).

Неприятната новина за Бускетс и испанския отбор идва четири дни преди началото на Европейското първенство по футбол. В тази връзка Енрике иска да подсигури достатъчно налични футболисти, които да могат да се включат в отбора му в случай, че се появят нови заразени в неговия състав.

На този етап четиримата повикани ще тренират самостоятелно, за да не са в контакт с останалите футболисти. Направените до момента тестове на останалите играчи от отбора на Испания са отрицателни. "Ла Фурия Роха" е и единственият отбор от 24-те страни на Евро 2020, който не взе максималния допустим брой футболисти.

Под карантина са поставени и футболистите на Португалия, които бяха в контакт с Бускетс по време на приятелската среща между двата отбора (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички